Jak sestavit krychle 2×2

Jak sestavit krychle 2×2

napojení 2×2 krychle se může zdát na první pohled komplikované, ale s trochou praxe a trpělivosti se může kdokoli naučit. V tomto článku vás naučíme krok za krokem, jak snadno a rychle sestavit kostku 2×2.

Krok 1: Znát části

Než začnete nastavovat kostku 2×2, je důležité znát kusy, které tvoří kostku. Skládá se z 8 menších kostek, nazývaných kubičky, a 12 okrajů. Každá kubie má barvu a cílem je sestavit kostku tak, aby každá tvář měla jednu barvu.

Krok 2: Naučte se zápis

Pro usnadnění vysvětlení pohybů se používá systém notace. Základní pohyby jsou reprezentovány písmeny R, L, U, D, F a B, které znamenají „pravé“ (vpravo), „vlevo“ (vlevo), „nahoru“ (nahoře), „dolů“ (nízká), “ „Přední“ (přední) a „zpět“ (zpět). Kromě toho existují také obrácené pohyby, které jsou zastoupeny přidáním symbolu ‘(apostrof) po dopise a dvojité pohyby, které představují přidání čísla 2 po dopise.

Krok 3: Vyřešte první vrstvu

Prvním krokem k nastavení krychle 2×2 je vyřešení první vrstvy. K tomu byste měli umístit kubičky tak, aby každá tvář měla jednu barvu. Pomocí základních pohybů a jejich variací otočte díly a správně zapadněte.

Krok 4: Vyřešte druhou vrstvu

Po vyřešení první vrstvy je čas vyřešit druhou vrstvu. V tomto kroku byste měli umístit kubičky tak, aby každá tvář druhé vrstvy měla jednu barvu. Použijte stejné základní pohyby a jejich varianty, abyste otočili části a správně zapadli.

Krok 5: Vyřešte třetí vrstvu

Nakonec jsme dosáhli třetí a poslední vrstvy krychle 2×2. V tomto kroku byste měli umístit kubičky tak, aby každá tvář měla jednu barvu. Pomocí základních pohybů a jejich variací otočte díly a správně zapadněte.

Krok 6: Dokončete kostku

Po vyřešení všech vrstev je čas dokončit kostku. Ujistěte se, že všechny tváře jsou jedné barvy a provádějí nezbytné úpravy pomocí základních pohybů a jejich variací.

Nyní, když víte, jak nastavit kostku 2×2, jen procvičujte a bavte se s touto výzvou. Pamatujte, že praxe vede k dokonalosti, takže se nevzdávejte, pokud ji nejprve nemůžete získat. Postupem času se stanete odborníkem na kostku 2×2!

Scroll to Top