Jak automaticky změnit barvu linky v Excelu

Jak změnit barvu linky v Excelu automaticky

Věděli jste, že je možné automaticky změnit barvu řádku v Excelu? To může být velmi užitečné pro zvýraznění důležitých informací nebo organizaci vašich dat více vizuálně. Na tomto blogu vás naučíme, jak to udělat pomocí některých funkcí a funkcí Excel.

Krok 1: Vyberte řádek, který chcete vybarvit

Nejprve otevřete Excel a vyberte řádek, který chcete vybarvit. To můžete provést kliknutím na odpovídající číslo řádku nebo přetažením myš a vyberte více řádků.

Krok 2: Přístup k možnosti podmíněného formátování

S vybranou řádkem přejděte na kartu „domovská stránka“ a klikněte na možnost „Podmíněné formátování“.

Krok 3: Vyberte pravidlo formátování

V okně, které se otevře, kliknutím na „Nové pravidlo“ vytvoříte nové pravidlo podmíněného formátování.

V Excelu si můžete vybrat z různých pravidel podmíněného formátování, například „větší než“, „méně než“, „rovné“, mimo jiné. V tomto případě použijeme pravidlo „vzorec“ k definování personalizovaného stavu.

Krok 4: Definujte vzorec formátování

V dialogovém okně „Nové formátování“ zadejte vzorec, který bude použit k definování podmínky formátování. Pokud například chcete zbarvit čáru, když se hodnota buňky A1 rovná „x“, vzorec by byl:

= a1 = “x”

Tento vzorec můžete přizpůsobit podle vaší potřeby změnou referenční buňky a hodnoty, kterou je třeba porovnat.

Krok 5: Vyberte požadovanou barvu

Nyní, když jste definovali formátovací vzorec, vyberte barvu, která bude použita na linku, kliknutím na „Formát“. Můžete si vybrat předem definovanou barvu nebo přizpůsobit barvu podle vašich preferencí.

Krok 6: Použijte formátování

Po výběru požadované barvy kliknutím na „OK“ použijte na vybranou linku podmíněné formátování. Barva bude automaticky použita na řádky řádku, které splňují podmínku definovaný ve vzorci.

Nyní víte, jak automaticky změnit barvu linky v Excelu! To je skvělý způsob, jak zdůraznit důležité informace nebo vizuálně organizovat vaše data. Zkuste použít tuto funkci v tabulkách a užijte si všechny funkce, které Excel nabízí.

Doufáme, že tento blog byl pro vás užitečný. Máte -li jakékoli dotazy nebo návrhy, zanechte svůj komentář níže. Až příště!

Scroll to Top