Jak změnit bílou

Jak změnit bílou

Když pracujeme na projektu vývoje softwaru, je běžné používat kontrolu verzí ke správě změn kódu. Jednou z nejdůležitějších vlastností řízení verzí je možnost vytvoření a střídání mezi různými větvemi, které jsou větvemi hlavního kódu.

Co je to větev?

Bílá je větev hlavního kódu, který umožňuje různým vývojářům pracovat paralelně v různých funkcích nebo opravách chyb. Každá pobočka má svou vlastní historii změn, které usnadňují řízení změn a spolupráci mezi členy týmu.

Jak vytvořit novou větev?

Pro vytvoření nové větve používáme pobočku git následovanou názvem nové větve. Například pro vytvoření větev nazvané „Funkce nová funkce“ používáme následující příkaz:

pobočka git obsahuje nové funkce

Po vytvoření nové pobočky se na ni můžeme přepnout pomocí příkazu git checkout . Například:

Git Checkout Funkce Nová funkce

Jak přepínat mezi větvemi?

Pro přepínání mezi větvemi používáme příkaz git pokladna následovaný požadovaným názvem větev. Například k přepnutí na „vývojovou“ pobočku používáme následující příkaz:

Git Checkout Development

Je důležité si uvědomit, že všechny neoznačené změny v současné větvi budou ztraceny při přechodu na jinou bílou. Proto se doporučuje, abyste se před přepnutím bílé provedli od svých změn.

Jak sloučit větve?

Jednou z nejsilnějších funkcí ovládání verzí je možnost míchání větví, tj. Sjednocené změny provedené v jedné bílé s druhou. Pro sloučení dvou větví používáme příkaz git Merge . Například pro sloučení větve „Funkce nová funkčnost“ s pobočkou „Develoop“ používáme následující příkaz:

Git Checkout se
Git Merge Funkce Nová funkce

Po smíchání budou všechny změny provedené v pobočce „Funkce nové funkce“ začleněny do „vývoje“ bílé. Je důležité vyřešit všechny konflikty, které mohou nastat během míchání.

Jak smazat větev?

Abychom odstranili pobočku, používáme pobočku git d následovanou bílým názvem, který chceme odstranit. Například pro odstranění pobočky „Funkce nová funkčnost“ používáme následující příkaz:

pobočka git d obsahuje nové funkce

Je důležité si uvědomit, že větev lze vyloučit pouze tehdy, pokud byly všechny její změny smíchány v jiné bílé. Jinak příkaz vrátí chybu.

Závěr

pobočky jsou klíčovým nástrojem při vývoji softwaru, což umožňuje různým vývojářům pracovat paralelně v různých funkcích nebo opravách chyb. Prostřednictvím kontroly verzí můžeme vytvářet, přepínat, sloučit a vyloučit pobočky efektivně a bezpečně.

Scroll to Top