Jak komár ví, kde je ucho ve tmě

Jak komár ví, kde je ucho ve tmě

Penilons jsou hmyz známý pro svou schopnost rušit lidi s dráždivým kousnutím a bzučením. Ale už jste někdy přemýšleli, jak mohou najít naše ucho i ve tmě?

Chcete -li porozumět tomuto jevu, musíte vědět trochu více o anatomii a smyslů komárů. Tento hmyz má velmi citlivé antény, které jsou schopny detekovat oxid uhličitý, který vydechujeme při dýchání. Kromě toho jsou také přitahovány teplem a vlhkostí našeho těla.

Když jsme ve tmě, je přirozené, že komár používá tyto smysly k orientaci a nalezení našeho ucha. Jsou schopni detekovat teplo a vlhkost, které vycházejí z ucha, což jim pomáhá nasměrovat let tam.

Kromě toho jsou komáři přitahováni také specifickými pachy, které uvolňuje naše tělo, jako je kyselina mléčná přítomná v potu. Tyto pachy mohou být intenzivnější v oblasti ucha, což také usnadňuje umístění hmyzu.

Jakmile komár najde naše ucho, používá svůj proboscis, druh kufru, k pronikání kůže a krmení naší krví. Tento proboscis je extrémně tenký a flexibilní, což umožňuje hmyzu vložit jej do ucha, aniž by způsobil bolest nebo významné nepohodlí.

Je důležité si uvědomit, že ne všichni komáři jsou schopni najít ucho tak snadno. Některý hmyz může být zmaten a skončit chokováním dalších částí těla, jako je obličej nebo paže. Je však běžné, že komáři mají přednost uchu kvůli příznivým podmínkám, které tato region nabízí.

Stručně řečeno, komáři používají své smysly na teplo, vlhkost a pachy, aby našli naše ucho ve tmě. Tento hmyz je schopen detekovat specifické vlastnosti této oblasti a nasměrovat let tam. Proto, pokud vás v noci obtěžují komáři, je pravděpodobné, že jsou přitahováni teplem a vlhkostí vašeho ucha.

Scroll to Top