Jak si vybrat česnek poro

Jak nahlédnout do česneku porcely a rychle

Leek je všestranná a chutná složka, kterou lze použít v různých receptech, jako jsou polévky, saláty, restované a koláče. Mnoho lidí však má potíže s nasekáním póru správně, protože jejich dlouhé listy a vrstvy mohou být trochu komplikované. V tomto článku vám naučíme jednoduchou a efektivní metodu pro snadné a rychlé sekání česneku.

Krok 1: Vyberte a připravte pór

Než začnete sekat pór, je důležité vybrat dobrou kopii. Hledejte pór s pulzujícími a pevnými zelenými listy a vyhýbejte se těm, kteří jsou uschem nebo s tmavými skvrnami. Umyjte pór dobře do tekoucí vody, abyste odstranili veškeré nečistoty nebo písek, které mohou být připojeny mezi vrstvami.

Krok 2: Odstraňte externí listy

S ostrým nožem nakrájejte tmavě zelenou část póru a ponechejte pouze bílou a světlou část. Tato část je nejpoužívanější v receptech a má měkčí chuť. Zlikvidujte vnější listy, ale nehodí to! Mohou být použity k výrobě vývarů nebo polévek.

Krok 3: Vyřízněte pór na plátcích

S česnekem již čistým a bez vnějších listů nakrájejte na tenké plátky. Chcete -li to provést, držte bílou část póru jednou rukou a druhou rukou proveďte diagonální řezy opačným směrem. Tímto způsobem získáte tenké a jednotné plátky.

Krok 4: Nasekejte plátky v menších kusech

Po odříznutí póru na plátky je naskládejte a nakrájejte na menší kousky. Můžete provést kolmé řezy na plátky, abyste získali kousky požadované velikosti. Pokud dáváte přednost, můžete také nasekat pórek v kostkách.

Krok 5: Umyjte znovu a použijte jej ve svých receptech

Po nasekání póru omyjte znovu v tekoucí vodě, abyste odstranili zbytky. Nyní můžete použít skartované pór ve svých oblíbených receptech. Přidá mírnou a lahodnou chuť k nádobí.

Po těchto jednoduchých krocích budete moci snadno a rychle bodnout pór. Zkuste to používat v různých přípravcích a objevte nové příchutě. Dobrá chuť k jídlu!

Scroll to Top