Jak zasadit vázu kešu

Jak zasadit vázu kešu

Pokud jste fanouškem kešu a chtěli byste mít doma kešu strom, ale nemáte dostatek místa na to, aby ho zasadil na podlahu, nebojte se! Je možné kultivovat váza kešu a užít si lahodné plody tohoto tropického stromu. V tomto článku vám ukážeme krok za krokem k zasazení vázy kešu a správně se o něj postaráme.

Výběr správné plavidla

Prvním krokem k výsadbě vázy kešu je vybrat správný kontejner. Váza by měla mít průměr nejméně 50 cm a 50 cm, aby se umožnil vývoj kořenů. Ujistěte se, že váza má drenážní otvory, aby se zabránilo hromadění vody.

Příprava substrátu

kešu preferuje dobře vybavené půdy bohaté na organickou hmotu. Chcete -li připravit substrát, smíchejte stejné části zeleninové půdy, písku a organické sloučeniny. Tato směs zajistí dobrý vývoj kořenů a zajistí živiny potřebné pro rostlinu.

Výsadba kešu

Před výsadbou kešu je důležité namočit semena do vody po dobu asi 24 hodin. To pomůže urychlit klíčení. Poté zasadí semena v hloubce přibližně 2 cm na připraveném substrátu. Zakryjte semena tenkou vrstvou substrátu a dobře mrholení.

Péče s vázami kešu

Aby se zajistil dobrý vývoj vázy kešu, je důležité dodržovat několik tipů na péči:

  • zavlažování: Udržujte substrát vždy vlhký, ale vyhýbejte se namáčení. Pravidelně pokapejte, zejména v nejžhavějších obdobích.
  • oplodnění: Proveďte pravidelné oplodnění s hnojivem bohatým na draslík, což je nezbytné pro vývoj ovoce.
  • sluneční světlo: kešu kešu potřebuje nejméně 6 hodin přímého slunce denně. Ujistěte se, že jste váza vložili na slunečné místo.
  • prořezávání: Proveďte pravidelné prořezávání pro kontrolu velikosti rostlin a stimulaci zdravého růstu.
  • Sběr ovoce

    KUSHEW Strom obvykle začíná produkovat ovoce po 3 až 5 letech výsadby. Klávesové šňůry budou připraveny ke sklizni, když je matice zcela vyvinutá a buničina je šťavnaté. Stačí otočit kešu, aby oddělil matici od buničiny a užil si toto lahodné ovoce.

    Nyní, když víte, jak zasadit váza kešu, jste připraveni kultivovat tento tropický strom u vás doma. Sledujte tipy na péči a brzy si můžete užít lahodné kešu sklizené přímo z vlastní vázy kešu.

    Scroll to Top