Jak zasadit papriku máty

Jak zasadit mincovnu papriku

Pepřová máta je aromatická a léčivá rostlina, kterou lze snadno kultivovat doma. Jeho osvěžující vůně a jedinečná chuť z něj činí skvělou volbou pro čaje, koření a dokonce i zdravotní péči. V tomto článku vás naučíme krok za krokem, jak zasadit pepřovou mátu ve vaší vlastní zahradě nebo květináči.

Krok 1: Volba umístění

Pepper máta je rostlina, která má rád slunce, ale také toleruje částečný stín. Proto si vyberte místo ve vaší zahradě, které dostává nejméně 4 hodiny přímého slunce denně. Pokud se rozhodnete ji kultivovat v květináčích, ujistěte se, že jste jej vložili na slunečné místo.

Krok 2: Příprava půdy

Půda pro pěstování máty pepře by měla být bohatá na organickou hmotu a dobře chrlovanou. Před výsadbou přidejte na zem organickou sloučeninu nebo červ a červ a dobře promíchejte. To pomůže udržet vlhkost a zajistit živiny potřebné pro zdravý růst rostlin.

Krok 3: Výsadba sazenice

sazenice máty pepře lze zakoupit ve školkách nebo se můžete šířit z pilot. Chcete -li zasadit sazenice, vytvořte malou díru do země, umístěte sazenici a přikryjte půdou a mírně stiskněte. Ujistěte se, že mezi každým sazením zanecháte prostor asi 30 cm.

Krok 4: Zalévání a péče

Pepper máty potřebuje pravidelné zalévání, aby zůstal zdravý. Udržujte půdu vlhkou, ale vyhýbejte se namáčení. Rostlina také těží z vrstvy mulče, jako je sláma nebo borovice, která pomáhá udržet vlhkost a vyhnout se růstu plevelů.

Krok 5: Sklizeň

Pepřová máta může být sklizena, jakmile dosáhne asi 15 cm vysoké. Chcete -li sklizeň, stačí rozříznout větve na základně a vždy nechat některé listy, aby rostlina mohla i nadále růst. Pravidelná sklizeň stimuluje růst a zajišťuje čerstvé listy pro kulinářské nebo léčebné použití.

Nyní, když víte, jak pěstovat máketu, je čas dát ruce na Zemi a užít si výhody této úžasné rostliny. Zkuste tam kultivovat ve vaší zahradě nebo květináčích a užijte si svou vůni a chuť v různých receptech a čaji.

Scroll to Top