Jak zasadit meloun ve váze

Jak zasadit meloun vázy

Pokud jste fanouškem melounu, ale nemáte tam velký prostor pro pěstování, nebojte se! Můžete zasadit meloun do květináčů a užít si toto lahodné ovoce ve svém vlastním domě. V tomto článku vám ukážeme krok za krokem k kultivaci melounu v květináčích.

Výběr správné plavidla

Prvním krokem je vybrat vhodnou nádobu pro pěstování melounu. Rozhodněte se pro velkou vázu s kapacitou pro nejméně 20 litrů půdy. Ujistěte se, že váza má drenážní otvory, aby se zabránilo hromadění vody.

Příprava substrátu

substrát je zásadní pro zdravý vývoj melounu. Smíchejte zeleninovou půdu, organickou sloučeninu a písek ve stejných částech a vytvořte substrát živiny s dobrým drenáží.

Výsadba semen

Umístěte semena melounu do sklenice vody po dobu asi 24 hodin. To pomůže urychlit klíčení. Poté zasadí semena na substrátu v hloubce přibližně 2 centimetrů. Jemně zakryjte semena zemí a vodou.

zalévání a sluneční světlo

Watermelon potřebuje pravidelné zavlažování, aby se správně rozvíjel. Udržujte substrát vždy vlhký, ale vyhýbejte se namáčení. Také se ujistěte, že rostlina dostává nejméně 6 hodin přímého slunečního světla za den.

Hnojení a kontrola škůdců

Periodická hnojiva s hnojivem bohatým na živiny podle pokynů výrobce. Také si uvědomte možné škůdce, jako jsou mšice a měřiče, a v případě potřeby použijte přírodní insekticidy pro kontrolu.

Sklizeň melounu

Watermelon bude připraven ke sklizni, když je skořápka pevná a barva je dobře rozvinutá. Lehce porazte na skořápce a poslouchejte dutý zvuk, abyste se ujistili, že je zralý. Vyřízněte meloun ostrým nožem a užijte si toto lahodné ovoce!

Nyní, když víte, jak pěstovat meloun vázy, neztrácejte čas a začněte pěstovat svůj vlastní meloun doma. Mějte trpělivost a odhodlání a brzy si můžete vychutnat čerstvé a chutné melouny přímo ze své zahrady!

Scroll to Top