Jak zasadit kukuřici v ruce

Jak zasadit kukuřici v ruce

Výsadba kukuřice v ruce může být potěšující a zábavná aktivita pro ty, kteří mají rádi zahradnictví. V tomto článku vám ukážeme krok za krokem, jak to provést pomocí nejlepších metod a technik.

Krok 1: Příprava půdy

Prvním krokem při výsadbě kukuřice v ruce je příprava půdy. Ujistěte se, že si vyberete slunnou oblast s úrodnou půdou. Odstraňte všechny plevele a kameny z webu.

Krok 2: Výběr semen

Výběr semen je důležitým krokem. Rozhodněte se pro kvalitní semena kukuřice, nejlépe organické. Zkontrolujte datum platnosti semen a vyberte odrůdy, které se přizpůsobují klimatu vašeho regionu.

Krok 3: Výsadba semen

Chcete -li zasadit semena kukuřice, vytvořte malé otvory v zemi, asi 2 až 3 centimetry hluboko. Na každou díru položte semeno a přikryjte Země. Ujistěte se, že mezi každým semenem ponechává vzdálenost asi 30 centimetrů.

  • Krok 4: zavlažování
  • Zavlažování je nezbytné pro zdravý vývoj rostlin kukuřice. Udržujte půdu vždy vlhkou, ale vyhýbejte se namáčení. Regulace pití, zejména v prvních dnech po výsadbě.




    Krok 5: Hnojení


    Pro zajištění dobrého růstu rostlin kukuřice je důležité provést správné oplodnění. Použijte specifické organické organické nebo hnojivové hnojiva podle pokynů výrobce.

    Krok 6: Další péče

    Kromě zalévání a oplodnění je důležité věnovat další péči, aby se zajistil úspěch při pěstování kukuřice. Proveďte kontrolu škůdců a nemocí, ručně odstraňujte nežádoucí hmyz a používejte přírodní produkty k ochraně rostlin.

    Závěr

    Výsadba kukuřice v ruce může být příjemná a obohacující činnost. Sledujte tyto tipy a užijte si to, jak si užívejte čerstvou a chutnou kukuřici -přímé z vaší zahrady.

    Scroll to Top