Jak zasadit cukrovou trávu

Jak zasadit cukrovou trávu

açu tráva, známá také jako sloní tráva, je velká a rychle rostoucí rostlina, která se široce používá při výrobě krmiva pro zvířata a biomasu. V tomto článku vás naučíme krok za krokem, jak zasadit cukrovou trávu a získat zdravou a produktivní sklizeň.

Krok 1: Příprava půdy

Před zahájením výsadby trávy Açu je důležité správně připravit půdu. Capim Açu se dobře přizpůsobuje různým typům půdy, ale je nutné být dobře vyčerpaný a bohatý na organickou hmotu. Proveďte analýzu půdy a zkontrolujte, zda je nutné opravit pH nebo přidat živiny.

Krok 2: Výběr sazenic

Výběr sazenic je základním krokem pro výsadbu úspěchu. Rozhodněte se pro zdravé sazenice, s dobře vyvinutými kořeny a bez známek nemocí nebo škůdců. Cukr CAPIM lze šířit přes semena nebo prostřednictvím již vytvořených sazenic.

Krok 3: Výsadba

Výsadba açu capimu lze provést sazenicemi nebo semeny. Pokud si vyberete výsadbu prostřednictvím sazenic, vytvořte jímky přibližně 30 cm hluboké a široké 50 cm. Umístěte sazenice do středu jám a přikryjte půdou, lehce stiskněte, aby se sazenice napevly.

Pokud si zvolíte výsadbu přes semena, vytvořte přibližně 2 cm hluboké drážky a rovnoměrně distribuujte semena. Zakryjte semena tenkou vrstvou Země a dobře pokapejte.

Krok 4: Post péče o rostliny

Po výsadbě je důležité přijmout některá preventivní opatření k zajištění zdravého rozvoje Açu Capim. Udržujte půdu vždy vlhkou, ale vyhýbejte se namáčení. Provádějte periodická hnojiva s hnojivy bohatými na dusík, fosfor a draslík. V případě potřeby také proveďte kontrolu škůdců a nemocí.

Krok 5: Sklizeň

Sklizeň trávy Açu může být provedena, když rostliny dosáhnou výšky přibližně 1,5 až 2 metrů. Nakrájejte trávu poblíž země pomocí nůžků nebo nůžků prořezávání. Po sklizni je možné použít cukrovou trávu pro krmení zvířat, výrobu biomasy nebo kompostování.

Nyní, když víte, jak zasadit trávu Açu, jste připraveni zahájit pěstování této všestranné a výživné rostliny. Nezapomeňte sledovat všechny potřebné kroky a péči o získání kvalitní sklizně. Hodně štěstí!

Scroll to Top