Jak zasadit nohu Jabuticaba

Jak zasadit nohu Jabuticaba

Jabuticaba je typické ovoce Brazílie, známého pro svou sladkou a šťavnatý chuť. Mnoho lidí má touhu pěstovat nohu Jabuticaba doma, abych si mohl užít toto lahodné čerstvé ovoce. V tomto článku vás naučíme krok za krokem, jak zasadit nohu Jabuticaba a postarat se o ni, aby se zdravě rostla a přinesla ovoce.

Výběr změny Jabuticaba

Prvním krokem k výsadbě nohy Jabuticaba je vybrat správné sazenice. Existují různé odrůdy Jabuticaba, jako je Jabuticaba Sabará a Hybrid Jabuticaba. Zkontrolujte s odborníkem, jaká je nejlepší rozmanitost pro jeho klima a region.

Kromě toho je důležité zvolit zdravou změnu s dobře rozvinutými kořeny a zelenými listy. Vyvarujte se sazenic se známkami nemocí nebo škůdců.

Příprava půdy

Jabuticaba se dobře přizpůsobuje různým typům půdy, ale preferuje půdy bohaté na organické a dobře chrupné záležitosti. Před výsadbou připravte půdu přidáním organické sloučeniny a písku v případě potřeby. Ujistěte se, že půda je volná a bez kamene.

Výsadba bahna

Vyberte slunečné místo pro zasazení sazenice Jabuticaba. Udělejte díru v půdě, dvojnásobkem velikosti torrão sazenice. Vložte sazenici do díry, buďte opatrní, abyste nepoškodili kořeny. Zakryjte kořeny zemí a lehce utáhněte, abyste opravili sazenici.

Post Placené péče

Po výsadbě sazenice Jabuticaba hojně pokapejte, abyste zajistili, že půda je velmi vlhká. V prvních měsících pravidelně pokapejte půdou vždy vlhkou, ale vyhýbajte se namáčení. Jabuticaba také oceňuje pravidelné oplodnění, zejména během jara a léta.

Kromě toho je důležité chránit sazenici Gabuticaba před škůdci a nemocemi. Proveďte pravidelné kontroly listů a ovoce a v případě potřeby použijte produkty organických škůdců.

Sběr ovoce

Jabuticaba obvykle začíná nést ovoce po 3 až 5 letech výsadby. Když jsou ovoce zralé, stačí to z nohy. Využijte příležitosti k ochutnání tohoto lahodného čerstvého ovoce nebo používání v receptech, jako jsou želé, šťávy a sladkosti.

Nyní, když víte, jak zasadit nohu Jabuticaba, je čas dát ruce na Zemi a začít svůj vlastní sad. S trpělivostí a péčí si můžete užít toto lahodné ovoce po mnoho let.

Scroll to Top