Jak zasadit semeno Soursop

Jak zasadit semeno Soursop

Soursop je chutné a výživné tropické ovoce, známé svými léčivými vlastnostmi. Pokud jste fanouškem tohoto ovoce a chtěli byste ho kultivovat doma, jednou z možností je pěstovat semena Soursop. V tomto článku vás naučíme krok za krokem k zasazení semen Soursop a získáme vlastní ovocné stromy.

Krok 1: Volba semen

Prvním krokem při výsadbě semen Soursop je výběr kvalitních semen. Hledejte zralé a zdravé ovoce, protože jejich semena je pravděpodobnější, že klíčí. Ujistěte se, že semena jsou čistá a bez poškození.

Krok 2: Příprava semen

Před výsadbou semen je důležité se správně připravit. Začněte odstraněním ovocné buničiny a promytím semen v tekoucí vodě. Poté namočte semena do vody po dobu 24 hodin. Tento proces pomáhá odstranit látky, které mohou inhibovat klíčení.

Krok 3: Volba umístění

Soursop je rostlina, která potřebuje spoustu slunečního světla, aby se rozrostlo zdravé. Proto si vyberte slunečné místo pro zasazení semen. Ujistěte se, že půda je dobře odvodněná a bohatá na organickou hmotu.

Krok 4: Výsadba semen

Po přípravě semen a výběru místa je čas na výsadbu. Udělejte malou díru v zemi, hluboko asi 2 až 3 centimetry. Vložte semeno do díry a přikryjte Země, lehce stiskněte.

Krok 5: Post Péče o rostliny

Po výsadbě semen je důležité se starat o sazenice, aby se zajistil jejich zdravý vývoj. Pravidelně pokapejte, udržujte vlhkost půdy, ale vyhýbání se namáčení. Oplodnit rostlinu každé tři měsíce s ekologickým hnojivem živinovým živinou.

Krok 6: Transplantace

Když sazenice dosáhnou výšky asi 30 centimetrů, je čas transplantovat na definitivní místo. Vyberte si prostorné místo, s dostatečnou vzdáleností mezi stromy, aby se umožnil správný růst.

Krok 7: Patience a péče

Soursop je rostlina, která vyžaduje čas na růst a produkci ovoce. Buďte trpěliví a v případě potřeby se starajte o stromy s pravidelným zaléváním, oplodněním a prořezáváním. Za několik let si můžete užít lahodné plody vlastního stromu Soursop.

Nyní, když víte, jak zasadit semeno Soursop, jste připraveni zahájit vlastní kultivaci. Nezapomeňte, že každá rostlina je jedinečná a může vyžadovat konkrétní péči, proto si uvědomte potřeby vašeho stromu a užijte si výhody tohoto úžasného ovoce.

Scroll to Top