Jak zasadit fazole na bavlnu

Jak zasadit fazole do bavlny

Výsadba bavlněných fazolí je zábavná a vzdělávací činnost doma nebo ve škole. Kromě toho, že je skvělým způsobem, jak učit děti o životním cyklu rostlin, je to také způsob, jak kultivovat vlastní jídlo. V tomto článku vám ukážeme krok za krokem, jak zasadit fazole do bavlny.

Nezbytné materiály:

  • fazole
  • Bavlna
  • Transparentní kontejner
  • Voda

krok za krokem:

1. Příprava kontejneru

Nejprve si vyberte dostatečně průhlednou kontejneru, abyste mohli sledovat růst kořenů fazolí. Než začnete, ujistěte se, že kontejner je čistý.

2. Uvedení bavlny

Naplňte nádobu bavlnou a ponechávejte dostatek místa na růst fazolí. Ujistěte se, že je bavlna velmi vlhká, ale není nasákla.

3. Výsadba fazolí

Umístěte fazole do bavlny a lehce přitiskněte tak, aby byla dobře pevná. Ujistěte se, že fazole jsou umístěny tak, aby byla špičatá část dole.

4. Zalévání bavlny

Pokapejte bavlnou dostatečnou vodou, aby ji udržela vlhkou. Vyvarujte se namočení bavlny, protože to může hnít kořeny fazolí.

5. Pozorování růstu

Umístěte kontejner na slunné místo a sledujte růst fazolí. Za několik dní uvidíte, jak se kořeny začínají vyvíjet a poté stonek a listy.

6. Další péče

Pravidelně udržujte zavlažování bavlny, abyste udrželi správnou vlhkost. V případě potřeby přidejte do nádoby více vody.

Nyní, když víte, jak zasadit bavlněné fazole, využijte příležitosti k výuce dětí o důležitosti rostlin a o tom, jak rostou. Kromě toho budete mít příležitost pečlivě sledovat vývoj fazolí, od klíčení po tvorbu listů. Bavte se, pokud a dobré zahradnictví!

Scroll to Top