Jak zasadit ipê

Jak zasadit IPE

Úvod

ipê je nativní strom z Brazílie a je známý svou krásou a odporem. Výsadba IPê může být skvělým způsobem, jak přispět k životnímu prostředí a zkrášlit vaši zahradu. V tomto článku vám ukážeme krok za krokem, jak úspěšně zasadit IPê.

Krok 1: Vyberte druhy IPê

Existuje několik druhů IPê, každý s vlastními specifickými charakteristikami. Před výsadbou prozkoumejte dostupné druhy a vyberte ten, který nejlépe vyhovuje klimatu a půdě vašeho regionu.

Krok 2: Připravte půdu

ipê preferuje dobře -dobře chrupané půdy bohaté na organickou hmotu. Před výsadbou se ujistěte, že připravíte půdu odstraněním jakéhokoli typu zbytků a přidáním organických hnojiv.

Krok 3: Vyberte správné místo

IPê potřebuje spoustu slunečního světla, aby se správně rozvinul. Vyberte si místo ve vaší zahradě, které dostává nejméně 6 hodin slunce denně. Také se ujistěte, že místo má dostatek místa pro růst stromu.

Krok 4: Zasaďte ipê

S připravenou zemí a vybraným místem je čas zasadit IPê. Vytvořte díru v půdě dvakrát velikosti tvarovacího hroudu. Vložte sazenice do díry, vyplňte půdu a lehce utáhněte, abyste opravili rostlinu.

Krok 5: Voda a postarejte se o ipê

Po výsadbě zaujte ipê dobře, abyste zajistili, že jsou kořeny stanoveny. Během prvních měsíců udržujte půdu vlhkou, ale vyhýbejte se namáčení. Také proveďte pravidelné prořezávání, abyste udrželi tvar a zdraví stromu.

Závěr

Výsadba IPê může být obohacující zážitek a způsob, jak přispět k zachování životního prostředí. Postupujte podle těchto tipů a brzy budete mít ve své zahradě krásný strom. Užijte si krásu a vznešenost IPê!

Scroll to Top