Jak vyplnit obálku písmen

Jak vyplnit obálku dopisu

Odeslání dopisu se může zdát jako jednoduchý úkol, ale je důležité vědět, jak správně vyplnit obálku, aby se zajistilo, že přijde příjemce bez problémů. V tomto článku vám ukážeme krok za krokem, jak správně vyplnit obálku písmen.

Krok 1: Identifikujte odesílatele

Prvním krokem je identifikace odesílatele, tj. V levém horním rohu obálky napište své celé jméno, adresu, město, stát a PSČ. Ujistěte se, že jsou všechny informace čitelné a správné.

Krok 2: Identifikujte příjemce

Ve středu obálky napište celé jméno příjemce. Níže napište úplnou adresu, včetně města, státu a PSČ. Opět se ujistěte, že všechny informace jsou správné a čitelné.

Krok 3: Přidejte známky

V pravém horním rohu obálky přilepte těsnění potřebná k odeslání dopisu. Zkontrolujte poštovní tabulku a zjistěte, kolik těsnění je potřeba podle hmotnosti dopisu a cíle.

Krok 4: Zavřete obálku

Po umístění dopisu do obálky jej bezpečně zavřete. K naložení můžete použít lepidlo nebo navlhčit kartu obálky. Ujistěte se, že obálka je pevně uzavřena, aby se zabránilo ztrátě dopisu během přepravy.

Krok 5: Napište příjemce na záda

Pokud je obálka průhledná nebo určitá obtížnost čtení vpředu, doporučuje se napsat název a adresu příjemce v zadní části obálky. To usnadní doručení, pokud dojde k problému se čtením vpředu.

Krok 6: Pošlete dopis

Nyní, když je obálka správně vyplněna, nechte ji na poště nebo místo ve sběrné krabici. Ujistěte se, že dopis je zveřejněn v termínu stanoveném poštou, aby se zajistilo doručení v termínu.

Po těchto jednoduchých krocích budete moci správně vyplnit obálku písmen a efektivně poslat své korespondence. Nezapomeňte, že pokud je informace před zveřejněním dopisu a používáte poštovní služby podle zavedených pravidel, vždy zkontrolujete informace.

Scroll to Top