Jak vyplnit jednoduchý dort

Jak vyplnit jednoduchý dort

Naplnění dortu může proměnit jednoduchý recept na neodolatelný dezert. Pokud hledáte způsob, jak udělat dort ještě chutné, přišli jste na správné místo! V tomto článku vás naučíme, jak snadno a lahodně vyplnit jednoduchý dort.

Krok 1: Připravte dort

Prvním krokem k plnění dortu je příprava těsta. Podle preferencí si můžete vybrat jednoduchý vanilku nebo čokoládový dort. Postupujte podle zvoleného receptu a pečte dort, dokud nebude zcela vařen.

Krok 2: Vyberte náplň

Volba výplně je rozhodující pro úspěch vašeho dortu. Existuje několik lahodných možností, jako jsou Brigadeiro, Dulce de Leche, polední krém, čokoládová ganache. Vyberte si svůj oblíbený a ujistěte se, že je na pokojové teplotě, aby se usnadnila aplikace.

Krok 3: Vyřízněte dort

Abychom vyplnili dort, je nutné jej snížit na polovinu. Pomocí pilového nože proveďte horizontální řez rozdělením dortu na dvě stejné části. Během tohoto procesu buďte opatrní, abyste těsto nezlomili.

Krok 4: Naneste náplň

Nyní je čas navést náplň na dort. Rozložte velkorysou vrstvu nádivce na jednu z polovin dortu a na okrajích ponechejte okraj přibližně 1 palec. Potom položte druhou polovinu dortu na vrchol a lehce stiskněte tak, aby se nádivka rovnoměrně rozšířila.

Krok 5: Ozdobte dort

Po nacpávání dortu jej můžete zdobit tak, jak dáváte přednost. Použijte šlehačku, ganache, americkou pastu, čerstvé ovoce nebo jakoukoli jinou složku podle vašeho výběru, aby byl dort ještě krásnější a chutnější.

Krok 6: Podávejte a užívejte si!

Nyní, když je váš dort plněný a zdobený, je čas ochutnat toto potěšení! Vyřízněte velkorysý plátek a užijte si výsledek své práce. Určitě to každý bude milovat!

Naplnění jednoduchého dortu se může zdát výzvou, ale po těchto krocích to budete moci udělat snadno a s úžasným výsledkem. Uvolněte svou kreativitu při výběru plnění a dekorace a překvapení každého lahodným a neodolatelným dortem!

Scroll to Top