Jak obnovit poškozené vnější HD

Jak obnovit externí HD poškozený

Mít externí pevný disk je skvělý způsob, jak uložit a nosit své důležité soubory. Někdy však mohou být tato zařízení poškozena, což může vést ke ztrátě vzácných dat. V tomto článku prozkoumáme některé způsoby, jak obnovit externí poškozený pevný disk.

1. Zkontrolujte připojení

Prvním krokem k obnovení poškozeného externího pevného disku je zkontrolovat připojení. Ujistěte se, že kabel USB je správně připojen k externímu pevnému disku i s počítačem. Zkuste také připojit externí pevný disk k jinému portům USB, abyste zlikvidovali možnost vadného portu.

2. Použijte software pro obnovení dat

Existuje několik dostupných softwaru pro obnovení dat, který může pomoci obnovit soubory z externího poškozeného pevného disku. Tyto programy jsou navrženy tak, aby naskenovaly zařízení při hledání vadných sektorů a pokusily se obnovit data uložená v nich. Některé populární příklady softwaru pro obnovení dat zahrnují průvodce obnovováním dat Easteus, Recove a Stellar Recovery.

3. Zkuste formátovat externí pevný disk

Pokud je váš externí pevný disk poškozen kvůli problémům systému systému souborů, jednou z možností je vyzkoušet formální. Je však důležité si uvědomit, že formátování odstraní všechna data uložená v zařízení. Před pokračováním s touto možností proto nezapomeňte zálohovat důležité soubory.

4. Hledejte profesionální pomoc

Pokud všechny výše uvedené možnosti selhávají, může být nutné vyhledat odbornou pomoc. Existují společnosti specializující se na regeneraci dat, které mají pokročilé vybavení a znalosti, aby se vypořádaly s poškozenými externími případy pevného disku. Ačkoli tato služba může být dražší, může to být nejlepší volba, pokud jsou data uložená na externím pevném disku nesmírně důležitá.

Závěr

Obnovení externího poškozeného pevného disku může být náročný proces, ale není to nemožné. Sledováním výše uvedených kroků zvýšíte své šance na obnovení ztracených souborů. Nezapomeňte vždy provádět pravidelné zálohování vašich dat, abyste se vyhnuli budoucím ztrátám.

Scroll to Top