Jak snížit oleji na pleť

Jak snížit olejnitost pokožky

Skin Oils je běžný problém, který ovlivňuje mnoho lidí. Může to způsobit akné, rozšířené póry a nežádoucí jasný vzhled. Naštěstí existuje několik způsobů, jak snížit kožní oleje a dosáhnout vyváženějšího a zdravějšího vzhledu.

1. Správné čištění

Správné čištění je nezbytné pro kontrolu mastné kůže. Použijte hladké a mastné mýdlo specifické pro obličej, které pomáhá odstranit přebytečný olej a nečistoty. Vyvarujte se velmi agresivních mýdel, protože mohou dále stimulovat produkci oleje.

2. Přiměřená hydratace

Ačkoli se to může zdát protichůdné, hydratace je rozhodující pro snižování kožních olejů. Rozhodněte se pro zvlhčovač bez oleje, tj. Olej bez oleje, který pomáhá vyvážit produkci kožního oleje. Vyvarujte se velmi těžkých zvlhčovačů, které mohou bránit pórům.

3. Pravidelná exfoliace

Pravidelná exfoliace pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a uvolnit póry, což snižuje olejnatost. Použijte hladký, neabrazivní exfoliator a vyhýbejte se příliš tvrdému tření, protože to může dráždit pokožku a stimulovat produkci více oleje.

4. Obličejové masky

Použití mastných obličejových masek může pomoci ovládat mastnotu a zlepšit vzhled kůže. Rozhodněte se pro masky s přísadami, jako je hlína, aktivní uhlí nebo kyselina salicylová, které pomáhají absorbovat přebytečný olej a čistí pokožku.

5. Zdravé stravování

Jídlo hraje také důležitou roli ve zdraví kůže. Vyvarujte se potravin bohatých na tuk a cukr, které mohou stimulovat produkci oleje. Místo toho se rozhodněte pro vyváženou stravu, bohaté na ovoce, zeleninu, celá zrna a libové proteiny.

6. Ochrana proti slunci

Ačkoli se to může zdát protichůdné, použití opalovacího krému je nezbytné pro kontrolu mastné kůže. Rozhodněte se pro opalovací krém bez oleje, se světlým a nejedogenním vzorcem, to znamená, že nebrání pórům. Opalovací krém pomáhá chránit pokožku před poškozením sluncem a může také pomoci kontrolovat produkci oleje.

7. Vyvarujte se hraní obličeje

Vyvarujte se dotyku obličeje rukama po celý den, protože to může přenášet nečistoty a olej na kůži, brání pórům a zvyšováním mastného masa. Vyvarujte se také mačkání pupínků nebo černých hlav, protože to může způsobit zánět a zhoršit vzhled kůže.

8. Poraďte se s dermatologem

Pokud se snažíte ovládat kožní oleje, doporučuje se konzultovat s dermatologem. Specializovaný profesionál může vyhodnotit váš typ pleti, identifikovat možné příčiny nadměrné oleje a doporučit pro vás konkrétní ošetření.

Stručně řečeno, redukce kožních olejů vyžaduje správnou péči o péči, která zahrnuje čištění, hydrataci, exfoliaci, používání masků na obličej, zdravé stravování, ochranu před sluncem, vyhýbání se doteku obličeje a v případě potřeby hledají pokyny od dermatologa. S trpělivostí a konzistencí je možné dosáhnout vyváženější a zdravější pokožky.

Scroll to Top