Jak zalévat fialky

Jak zalévat fialky

fialky jsou jemné rostliny a při zalévání vyžadují zvláštní péči. V tomto článku vás naučíme správným způsobem, jak zalévat vaše fialky tak, aby zůstaly zdravé a krásné.

1. Vyberte správnou vázu

Než začnete zalévat fialky, je důležité si vybrat správnou vázu. Rozhodněte se pro hliněné nebo keramické vázy, protože umožňují lepší drenáž vody. Vyvarujte se plastových nádob, když si udržují větší vlhkost a mohou způsobit kořenovou hnilobu.

2. Zkontrolujte půdní vlhkost

Před zavlažováním fialek zkontrolujte půdní vlhkost. Chcete -li to provést, vložte prst asi 2 centimetry na Zemi. Pokud je vlhká, počkejte trochu déle na vodu. Pokud je suchý, je čas na vodu.

3. Mrholení ve správném množství

Množství vody potřebné k zalévání jejich fialů se liší podle velikosti vázy a vlhkosti prostředí. Obecně pokapejte, dokud voda nezačne s drenážními otvory vázy. Vyvarujte se namočení půdy, protože akumulace vody může kořeny hnít.

4. Vyvarujte se smáčení listů

Při zalévání fialů se vyhněte smáčení listů. To může upřednostňovat nástup nemocí a hub. Zaměřte zalévání na základnu rostliny, přímo na zemi.

5. Pokapení často

fialky preferují mírně vlhké půdy, takže je důležité mít často. Vyvarujte se však přepsání, protože akumulace vody může způsobit kořenovou hnilobu.

6. Sledujte potřeby závodu

Každá rostlina je jedinečná a může mít různé potřeby zavlažování. Sledujte své fialky a uvědomte si známky dehydratace, jako jsou uschlé listy. V případě potřeby upravte frekvenci a množství vody.

7. Chraňte své fialky

Kromě správného zavlažování je důležité chránit vaše fialky před extrémními podmínkami teploty a vlhkosti. Vyvarujte se vystavení přímo silnému slunci a udržujte je v prostředí s dobrým oběhem vzduchu.

Nyní, když víte, jak správně zalévat fialky, uveďte tyto tipy do praxe a užijte si zdravý a plný života ve vašem domě nebo zahradě.

Scroll to Top