Jak odstranit bakteriální desky

Jak odstranit bakteriální desky

Bakteriální deska je lepkavý a bezbarvý film, který se tvoří v zubech a dásních. Skládá se z bakterií, zbytků potravin a slin, a pokud není správně odstraněno, může to vést k rozvoji prstů, gingivitidy a dalších ústních problémech.

Proč je důležité odstranit bakteriální desky?

Pravidelné odstraňování bakteriálních destiček je nezbytné pro udržení dobrého zdraví ústní dutiny. Když destička není odstraněna, bakterie přítomné v ní vytvářejí kyseliny, které útočí na smalt zubů, což způsobuje zubní kaz. Kromě toho může deska také dráždit dásně, což vede k rozvoji gingivitidy, zánětu, který může způsobit krvácení, otoky a špatný dech.

Jak odstranit bakteriální desky?

Existuje několik způsobů, jak odstranit bakteriální destičky a udržovat dobrou ústní hygienu. Zde je několik tipů:

  • správné kartáčování: kartáčujte zuby nejméně dvakrát denně pomocí měkkého štětiny a fluoridové zubní pasty. Proveďte jemné a kruhové pohyby a zajistěte, aby bylo dosaženo všech povrchů zubů.
  • Použití nití: Floss je nezbytný pro odstranění bakteriální desky mezi zuby a pod linií dásní. Létat zubní lstivé, dělat pohyby z černé.
  • ústní oplachování: Orální oplachování může pomoci eliminovat bakterie a osvěžit se. Vyberte si fluorid a nealkohol.
  • Pravidelné návštěvy u zubaře: Je důležité pravidelné návštěvy zubního lékaře pro provádění profesionálního čištění a kontrolu zdraví ústní dutiny.
  • Další tipy

    Zde je několik dalších tipů, jak zabránit tvorbě bakteriálních destiček:

    • Vyvarujte se sladkých potravin: Nadměrná konzumace sladkých potravin může přispět k tvorbě bakteriálních destiček. Omezte spotřebu sladkostí, sodovek a cukrových potravin.
    • Vyvarujte se kouření: Kouření může zvýšit riziko rozvoje bakteriálních destiček a onemocnění ústních. Přestaňte kouřit, abyste si udrželi dobré zdraví ústní dutiny.
    • Používejte vhodné produkty: Používejte zubní kartáčky, zubní pastu a kvalitní bukální dráty, doporučené zubním lékařem.

    Pamatujte, zda je pravidelné odstranění bakteriálních destiček rozhodující pro udržení dobrého zdraví ústní dutiny. Postupujte podle výše uvedených tipů a poraďte se s osobním lékařem.

    Scroll to Top