Jak resetovat grafickou kartu

Jak resetovat grafickou kartu

Pokud čelíte problémům s vaší grafickou kartou, jako jsou havárie, artefakty obrazovky nebo nízký výkon, možná budete muset resetovat. Obnovení grafické karty může pomoci vyřešit tyto problémy obnovením výchozího nastavení továrny. V tomto článku vám ukážeme, jak to udělat krok za krokem.

Krok 1: Restartujte počítač

Prvním krokem k resetování grafické karty je restartování počítače. To může pomoci vyčistit jakýkoli dočasný problém, který ovlivňuje provoz desky.

Krok 2: Přístup k nastavení grafické karty

Po restartování počítače přejděte do nastavení grafické karty. Chcete -li to provést, klikněte na plochu a vyberte „Zobrazení nastavení“ nebo „Video Plate“, v závislosti na modelu desky.

Krok 3: Obnovte výchozí nastavení

V rámci nastavení grafické karty vyhledejte možnost obnovit výchozí nastavení. Tato možnost může být umístěna na různých místech v závislosti na softwaru grafické karty. Vyhledejte slova jako „obnovení“, „standardní“ nebo „resetování“.

Poznámka: Před pokračováním s resetem je důležité zálohovat aktuální nastavení grafické karty, pokud chcete později obnovit LAS.

Krok 4: Potvrďte resetování

Po nalezení možnosti obnovení výchozího nastavení klikněte a při vyžádání potvrďte resetování. V závislosti na softwaru grafické karty může být nutné znovu restartovat počítač tak, aby změny měly účinek.

Krok 5: Zkontrolujte, zda byl problém vyřešen

Po resetování grafické karty se ujistěte, že byl problém vyřešen. Zkoušejte výkon ve hrách nebo aplikacích, které představovaly problémy, a ujistěte se, že nehody nebo artefakty na obrazovce zmizely.

Pokud problém přetrvává i po resetu, možná budete muset vyhledat specializovanou službu, abyste zkontrolovali, zda je nějaký fyzický problém s grafickou kartou.

Doufáme, že tato příručka byla užitečná pro resetování vaší grafické karty. Nezapomeňte vždy zálohovat nastavení před provedením jakýchkoli změn a v případě potřeby vyhledat odbornou pomoc.

Scroll to Top