Jak odpovědět na nic v angličtině

Jak odpovědět na nic v angličtině

Když se nám někdo zeptá na otázku a my neznáme odpověď, v portugalštině je běžné odpovědět „nic“. Jak ale můžeme vyjádřit stejnou myšlenku v angličtině? V tomto blogu prozkoumáme některé způsoby, jak odpovědět „nic“ v angličtině.

Jste vítáni

Nejběžnějším způsobem, jak odpovědět „nic“ v angličtině, je používání výraz „Jste vítáni“. Tento výraz se používá k ukázání zdvořilosti a vděčnosti, když vám někdo děkuje. Například:

Příklad:

Osoba A: Děkujeme, že jste mi pomohli s domácími úkoly.

Osoba B: Jste vítáni!

Žádný problém

Dalším způsobem, jak odpovědět „nic“ v angličtině, je použití výraz „žádný problém“. Tento výraz vyjadřuje myšlenku, že to nebylo nepříjemné pomoci člověku. Například:

Příklad:

Osoba A: Děkujeme, že jsi mi dal jízdu domů.

Osoba B: Žádný problém!

Není to problém

Podobně jako „Žádný problém“, výraz „není problém“, lze také použít k reagování na „nic“ v angličtině. To vyjadřuje stejnou myšlenku, že to nebylo nepříjemné pomoci člověku. Například:

Příklad:

Osoba A: Děkujeme, že jste mi půjčili, knihu.

Osoba B: Není to problém!

Nezmínit to

Neformální výraz, který reaguje „z ničeho“ v angličtině, je „nezmiňujte to“. Tento výraz se používá k tomu, že není nutné poděkovat, protože akce byla přirozená. Například:

Příklad:

Osoba A: Děkujeme, že jste mě pozvali na párty.

Osoba B: Nezmiňujte to!

Nic v konkrétních situacích

Kromě výše uvedených výrazů existují určité konkrétní situace, ve kterých můžeme v angličtině odpovědět různými způsoby. Například:

  • Když někdo děkuji za malou laskavost, můžeme odpovědět „to nebylo nic“ nebo „to není nic“.
  • Když někdo děkuji za kompliment, můžeme odpovědět „zasloužíte si to“ nebo „jste vítáni“.
  • Když někdo děkuji za jídlo, můžeme odpovědět s „mým potěšením“ nebo „jste vítáni“.
  • Je důležité si uvědomit, že výše uvedené výrazy jsou jen několik možností, jak odpovědět „jste všichni“ v angličtině. Existují i ​​jiné způsoby, jak vyjádřit stejnou myšlenku, a výběr vyjádření se může lišit podle kontextu a úrovně formality situace.

    Doufám, že tento blog byl pro vás užitečný, abyste se naučili, jak reagovat „jste všichni“ v angličtině. Máte -li jakékoli dotazy nebo chcete sdílet jiné výrazy, zanechte komentář níže!

    Scroll to Top