Jak provést paralelní přepínač

Jak provést paralelní přepínač

Paralelní spínač je elektrické zařízení používané k řízení pohonu jedné nebo více lamp z různých bodů v prostředí. Je velmi běžné ho najít u dlouhých běžců, schodiště a velkých místností, kde je nutné osvětlit nebo vypnout světla z různých míst.

krok za krokem k instalaci paralelního přepínače:

  • Vypněte napájení: Před zahájením jakékoli elektrické práce je nezbytné vypnout energii v jističi obvodu odpovídající obvodu, který bude zpracován. Ujistěte se, že energie je opravdu vypnutá pomocí testeru napětí.
  • výběr přepínače: Chcete -li nainstalovat paralelní přepínač, budete potřebovat dva jednoduché paralelní spínače. Ujistěte se, že si zakoupíte přepínače kvality a jsou kompatibilní s elektrickou instalací.
  • Identifikujte dráty: s vypnutím, identifikujte dráty, které dosáhnou stávajícího přepínače. Obecně najdete fázový drát (obvykle černý), neutrální (obvykle bílý) drát a zpětný drát (obvykle červený).
  • Připravte dráty: pomocí řezacích kleště, ořízněte dráty, které dosáhnou stávajícího spínače a rozčarovanou asi 1 cm od špiček. Ujistěte se, že jsou dráty čisté a bez oxidace.
  • Připojte dráty: pomocí konektorů změny nebo vazebných terminálů, fáze připojení, neutrální a návrat k odpovídajícím terminálům na paralelních spínačích. Ujistěte se, že spojení jsou těsná a bezpečná.
  • Opravte spínače: s připojenými vodiči, opravte paralelní spínače v pasážích pomocí vhodných šroubů a pouzder. Ujistěte se, že spínače jsou dobře pevné a na úrovni.
  • Instalace testu: Po dokončení instalace otočte znovu a vyzkoušejte provoz paralelních spínačů. Ujistěte se, že lampy světlo a správně smazat z různých bodů.
  • Instalace paralelního přepínače se může zdát komplikovaná, ale po krocích výše a přijímá náležitou opatření je možné tuto práci bezpečně vykonávat. Pokud se necítíte pohodlně provádět instalaci na vlastní pěst, doporučuje se najmout profesionála elektrikáře, aby tuto službu provedl.

    Doufám, že tato příručka byla užitečná pro učení, jak provést paralelní přepínač. S trochou trpělivosti a péče můžete světla ovládat praktickým a pohodlným způsobem ve vašem domě nebo založení.

    Scroll to Top