Jak si vyrobit plíce s lahví

Jak vyrobit plíce s lahví pro domácí zvířata

Pokud hledáte zábavnou a vzdělávací aktivitu, kterou můžete dělat doma, skvělou možností je vytvořit plicní model pomocí lahve pro domácí zvířata. Tento jednoduchý a kreativní zážitek vám umožní lépe porozumět fungování respiračního systému praktickým způsobem. V tomto článku vám ukážeme krok za krokem, jak vyrobit plíce s mazlíčkem.

Nezbytné materiály:

  • 1 prázdná a čistá láhev pro domácí mazlíčky
  • nůžky
  • Balón na párty
  • Adhesivní páska
  • Canudo
  • String
  • Horké lepidlo
  • Barevný papír

krok za krokem:

1. Příprava láhve pro domácí zvířata

Nejprve dobře umyjte láhev pro domácí mazlíček a odstraňte štítk. Před pokračováním se ujistěte, že je zcela suchý.

2. Řezání láhve pro domácí zvířata

S nůžkami nakrájejte láhev pro domácí zvířata na polovinu, v nejširší části. To bude základ vašeho modelu plic.

3. Příprava balónu

Vyplňte stranický balón a spojte špičku. Poté vyřízněte horní část balónu, kde je uzel.

4. Upevnění balónu v láhvi pro domácí zvířata

S páskou opravte řezací balón v otevřené části láhve pro domácí zvířata. Ujistěte se, že jste dobře zaseknutí, abyste se vyhnuli úniku vzduchu.

5. Vytváření vzduchových trubek

Pomocí slámy vytvořte vzduchové zkumavky. Vyřízněte dva kusy slámy a vložte je na horní část láhve pro domácí zvířata a vytvořte „y“.

6. Zdobení modelu plic

Pomocí barevného papíru ozdobujte plicní model. Vyřízněte malé kousky papíru a přilepte láhev pro domácí mazlíčky, simulujte plicní alveoly.

Jak používat plicní model:

Nyní, když je váš plicní model připraven, můžete jej použít k lepšímu pochopení toho, jak dochází k dýchání. Stisknutím balónu simulujete kontrakci svalů bránice, která je zodpovědná za inspiraci a vypršení vzduchu. Všimněte si, jak vzduch vstupuje a opustí balón, představující proces výměny plynu, který se vyskytuje v plicích.

Tato aktivita je skvělý způsob, jak se prakticky učit o respiračním systému. Kromě toho je to příležitost stimulovat kreativitu a zájem o vědu.

Doufáme, že se vám líbilo naučit se, jak vyrobit plíce s mazlíčkem. Bavte se vytvořením modelu a užijte si sdílení této zkušenosti s přáteli a rodinou!

Scroll to Top