Jak vyrobit přirozené aromatické svíčky

Jak vyrobit přirozené aromatické svíčky

Aromatické svíčky jsou skvělým způsobem, jak vytvořit uvítací a relaxační prostředí u vás doma. Kromě toho mohou být také použity jako personalizované a jedinečné dary. Mnoho komerčních svíček však obsahuje chemikálie a umělé vůně, které mohou být škodlivé pro zdraví. Proto je vytvoření vlastních přírodních aromatických svíček zdravější a udržitelnější možnosti. V tomto blogu vás naučíme krok za krokem k výrobě přirozených aromatických svíček doma.

Krok 1: Vyberte materiály

Chcete -li vytvořit přirozené aromatické svíčky, budete potřebovat následující materiály:

  • Parafin nebo sójový vosk
  • Cotton Wick
  • Přírodní éterické oleje
  • Přírodní barvivo (volitelné)
  • Skleněné nebo kovové nádoby
  • Maria Bath Pin
  • Kovová lžíce

Krok 2: Roztavte vosk

Vložte parafin nebo sójový vosk do koupelny Maria a zahřejte se na nízkém ohni, dokud se úplně neroztaví. Občas míchejte kovovou lžičkou, abyste zajistili rovnoměrnou fúzi.

Krok 3: Přidejte éterické oleje

Jakmile je vosk úplně roztavený, přidejte přírodní éterické oleje podle vašeho výběru. Ujistěte se, že postupujete podle doporučených pokynů pro dávkování pro každý éterický olej. Dobře promíchejte, abyste zajistili jednotné rozdělení aroma.

Krok 4: Přidejte přírodní barvivo (volitelné)

Pokud je to žádoucí, můžete do roztaveného vosku přidat přirozené barvivo, abyste zabarvili svíčky. Nezapomeňte používat přírodní barviva, jako jsou rostlinná barviva, aby se zabránilo škodlivým chemikáliím. Přidejte barvivo postupně a dobře promíchejte, dokud nedostanete požadovanou barvu.

Krok 5: Připravte kontejnery

Když je vosk stále horký, nalijte sklenici nebo kovové nádoby vybrané pro své svíčky. Ujistěte se, že Cotton Wick je soustředěn na každou nádobu a upevněn na místě pomocí párátka nebo klipu.

Krok 6: Nechte svíčky vychladnout a zpevnit

Nechte svíčky vychladnout a ztuhnout úplně před odříznutím knotu a rozsvícenou. To může trvat několik hodin, v závislosti na velikosti svíček a pokojové teplotě.

Krok 7: Užijte si své přirozené aromatické svíčky

Nyní, když jsou vaše svíčky připraveny, zapálte je a užijte si přirozenou a relaxační vůni, kterou poskytují. Kontejnery můžete také zdobit pásky, luky nebo vlastními štítky, aby byly ještě zvláštní.

Vytváření přírodních aromatických svíček doma je zábavná a obohacující činnost. Kromě vytvoření útulné atmosféry se také vyhýbáte použití škodlivých zdravotních chemikálií. Vyzkoušejte různé kombinace éterických olejů, abyste si vytvořili vlastní jedinečné vůně. Bavte se, pokud a užijte si své přirozené aromatické svíčky!

Scroll to Top