Jak je krk s Covidem

Jak je to krk s Covid 19?

Covid 19 je nemoc způsobená novým koronavirem, SARS COV 2. Může ovlivnit různé části těla, včetně krku. V tomto blogu prozkoumáme, jak může být hrdlo ovlivněno infekcí koronaviru.

sinusové příznaky

Jedním z hlavních projevů Covid 19 je bolest v krku. Mnoho lidí uvádí, že při polykání pociťuje pocit podráždění, svědění nebo bolesti. Kromě toho může být hrdlo suché a zanícené.

Je důležité zdůraznit, že přítomnost bolesti v krku není pro Covid 19 exkluzivní a může se vyskytnout u jiných respiračních onemocnění, jako jsou nachlazení a nachlazení.

Jak dochází k infekci krku?

SARS COV 2 je přenášen hlavně dýchacími kapičkami, které se uvolní, když infikovaná osoba kašel, kýchá, mluví nebo zpívá. Tyto kapičky mohou obsahovat virus a při vdechování někým jiným mohou vést k infekci.

Když virus přijde do styku s krkem, může se vázat na buňky přítomné v oblasti a začít se replikovat. To může vést k zánětu a charakteristickým příznakům Covid 19.

péče a léčba

Pokud máte příznaky Covid 19, včetně bolesti v krku, je důležité vyhledat lékařskou pomoc. Zdravotnický pracovník může váš případ vyhodnotit a naznačit nejlepší léčbu.

Při čekání na lékařskou pomoc se doporučuje, abyste dodržovali některá opatření, abyste zmírnili příznaky a vyhnuli se šíření viru:

  • Pijte hodně tekutin, aby vaše hrdlo hydratovalo;
  • Odpočívejte a vyhýbejte se nadměrnému úsilí;
  • Vyvarujte se úzkého kontaktu s ostatními lidmi;
  • Při odchodu z domova noste obličejovou masku;
  • Často praní rukou;
  • Udržujte prostředí dobře ventilované.
  • Kromě toho je nezbytné dodržovat všechny pokyny zdravotnických úřadů, jako je sociální distancování a očkování.

    Závěr

    Covid 19 může ovlivnit hrdlo a způsobit příznaky, jako je bolest, podráždění a zánět. Je důležité si uvědomit si známky těla a v případě potřeby vyhledat lékařskou pomoc. Kromě toho je nezbytná po preventivních opatřeních, aby se zabránilo šíření viru a chránilo zdraví každého.

    Scroll to Top