Jak smažit vepřovou klobásu

Jak smažit vepřovou klobásu

vepřová klobása je velmi univerzální a chutné jídlo a lze jej připravit různými způsoby. Jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak jej připravit, je smažení. V tomto blogu vás naučíme krok za krokem, jak smažit vepřovou klobásu jednoduše a lahodně.

Krok 1: Vyberte si prasat

Než začnete smažit klobásu, je důležité si vybrat dobrou kvalitu. Hledejte čerstvé klobásy, nejlépe vyrobené ručně, protože obvykle mají autentičtější chuť. Zkontrolujte také datum vypršení platnosti a původ produktu.

Krok 2: Připravte klobásu

Před smažením klobásy je nutné ji správně připravit. Odstraňte balení a v případě potřeby umyjte klobásu v tekoucí vodě, abyste odstranili možný odpad. Potom osušte papírovými ručníky.

Krok 3: Proveďte malé řezy

Aby se zabránilo prasknutí klobásy během procesu smažení, proveďte malé diagonální řezy na jeho povrchu. Tyto řezy umožňují rovnoměrněji teplo proniknout do masa a zajistit správné vaření.

Krok 4: Zahřejte pánev smažení

Umístěte nešťastnou pánev na mírném ohni a nechte ji několik minut zahřát. Není nutné přidat olej nebo tuk, protože tuk samotného klobásy bude stačit k nejmnějšímu.

Krok 5: Smažte klobásu

Umístěte klobásy do vyhřívané pánve a ponechejte mezi nimi dostatek místa, aby mohli rovnoměrně vařit. Nechte smažit asi 5 minut na každé straně a opatrně je otočte, aby byly zlatohnědé.

Krok 6: Zkontrolujte bod vaření

Aby se zajistilo, že je klobása zcela vařena, zkontrolujte bod vaření. Nařízněte jeden z klobás na polovinu a ujistěte se, že interiér je dobře vařený a bez růžových částí. V případě potřeby nechte několik minut smažit.

Krok 7: Odstraňte z tepla a podávejte

Jakmile je klobása připravena, vyjměte oheň z tepla a umístěte desku lemovanou papírovými ručníky, aby absorboval přebytečný tuk. Podávejte okamžitě doprovázené chlebemi, omáčkami nebo jinými přílohmi podle vašeho výběru.

Nyní, když víte, jak smažit vepřovou klobásu, vyzkoušejte tento lahodný recept doma a překvapejte své hosty chutným a snadno připravitelným jídlem. Dobrá chuť k jídlu!

Scroll to Top