Jak funguje věk psa

Jak funguje věk psa

Věk psů je předmětem, který mezi majiteli domácích zvířat vyvolává mnoho pochybností. Často se ptáme, zda náš pes stárne rychleji nebo pomalejší než ostatní psi stejného plemene. Na tomto blogu prozkoumáme, jak věk psů funguje a jak můžeme přesněji vypočítat jejich věk.

Porozumění věku psů

Když mluvíme o věku psů, je důležité si uvědomit, že stárnou odlišně od lidí. I když máme životní cyklus, který trvá v průměru 70 až 80 let, psi mají mnohem kratší životní cyklus. Průměrná délka života psa se liší podle plemene, ale obvykle je mezi 10 a 15 lety.

Kromě toho psi v prvních letech života stárnou. To znamená, že 1 -letý pes je již považován za dospělého, pokud jde o fyzický a mentální vývoj. Odtud se stárnutí objevuje postupně.

Výpočet věku psa

V minulosti by věk psů mohl vypočítat vynásobením jejich věku o 7. Například, pokud by pes byl 2 roky starý, bylo by to považováno za ekvivalentní 14 -letému člověku. Tento vzorec však není přesný.

V současné době veterináři používají pro výpočet věku psů přesnější vzorec. Tento vzorec zohledňuje velikost a plemeno psa, protože menší psi mají tendenci žít déle než větší psi.

Kromě toho je důležité si uvědomit, že věk psů není jen fyzickou záležitostí. Stejně jako lidé mohou psi také vykazovat známky mentálního stárnutí, jako je ztráta paměti a snížená energie.

Péče se starším psem

Jak pes stárne, je důležité nabídnout jí zvláštní péči. To zahrnuje dostatečný věk pro věk, mírné cvičení, pravidelné návštěvy veterináře a pozornost na změny chování.

Kromě toho je nezbytné poskytnout staršímu psovi pohodlné a bezpečné prostředí, s měkkými a cenově dostupnými postelemi, vyhýbání se schodům a překážkám, které mohou způsobit pády.

Závěr

Věk psů je složitý předmět, ale pochopení toho, jak to funguje, nám pomáhá lépe se starat o naše domácí mazlíčky. Pamatujte, že každý pes je jedinečný a může stárnout jinak. Proto je důležité si uvědomit si známky stárnutí a nabídnout nezbytnou péči, aby se zajistil dlouhý a zdravý život našemu nejlepšímu příteli.

Scroll to Top