Jak funguje časové pásmo v Číně

Jak funguje časové pásmo v Číně

Čína je obrovská a rozmanitá země s teritoriálním prodloužením, které pokrývá několik hodin. Země oficiálně přijímá výchozí čas Číny (CST Čína Standard Time), která je založena na časovém pásmu v Pekingu.

Časové pásmo v Pekingu

Časové pásmo v Pekingu, známé také jako Čínský čas, je oficiálním časem přijatým po celé zemi. Je 8 hodin před koordinovaným univerzálním časem (UTC+8). To znamená, že když je v Pekingu půl dne, v jiných částech světa je stále úsvit nebo brzy ráno.

Jistě čas

Čína nepřijímá denní čas, takže v časovém pásmu neexistují žádné změny po celý rok. Čas zůstává stejný po celý rok.

Rozdělení země do časových pásů

Ačkoli je standardní čas Číny založen na časovém pásmu Pekingu kvůli obrovskému územnímu rozšíření země, některé regiony přijímají různé časy, aby lépe vyhovovaly jejich potřebám.

Země je rozdělena do pěti hlavních časových pásů:

  • Pekingské časové pásmo (UTC+8) používané ve většině země, včetně Pekingu, Šanghaje a Guangzhou.
  • Časová zóna xin -ťiang (UTC+6) používaná v oblasti Sin -ťiang na západě Číny.
  • Tibetské časové pásmo (UTC+6) používané v oblasti Tibetu v jihozápadní Číně.
  • Heilongjiang Time Time (UTC+9) používaný v provincii Heilongjiang, severovýchodně od Číny.
  • Tchaj -wanské časové pásmo (UTC+8) používané na tchajwanském ostrově.
  • 6

    Další úvahy

    Je důležité si uvědomit, že cestováním do Číny nebo obchodováním s Číňany nebo společnostmi je nutné vzít v úvahu rozdíly v časovém pásmu. To může ovlivnit komunikaci, plánování schůzek a další činnosti.

    Navíc při hledání informací o Číně najdete celou řadu online funkcí, jako jsou zprávy, videa a související produkty. Před provedením jakéhokoli rozhodnutí na základě nich se vždy doporučuje zkontrolovat zdroj a pravdivost informací.

    Stručně řečeno, časové pásmo v Číně je založeno na Pekingském čase, což je 8 hodin před koordinovaným univerzálním časem. Země je rozdělena do různých časových pásů, aby lépe vyhovovala potřebám svých různých regionů. Při cestování nebo podnikání v Číně je důležité zvážit tyto rozdíly v čase.

    Scroll to Top