Jak automobilové auto funguje v São Paulo

Jak auto Carvery funguje v Sao Paulo

Carvery je opatření přijaté městem São Paulo, aby se pokusilo snížit provoz a zlepšit městskou mobilitu. Toto omezení cirkulace vozidla je aplikováno v době špičky, ve všední dny a jeho cílem je snížit počet automobilů v ulicích.

Jak se provádí rotace?

Rotace automobilu v Sao Paulo je založena na posledním počtu poznávací značky vozidla. Každý pracovní den v týdnu je oběh automobilů zakázán s určitými konečnými čísly desek. K omezení dochází v době píku, od 7:00 do 10:00 a od 17 hodin do 20 hodin.

Podívejte se na níže uvedený tabulku, abyste lépe porozuměli:




Den v týdnu
Konečná čísla zakázané desky

pondělí 1 a 2
úterý 3 a 4
Středa 5 a 6
čtvrtek 7 a 8
pátek 9 a 0

Je důležité si uvědomit, že rotace se mimo jiné nevztahuje na víkendy, národní a obecní svátky, vozidla veřejné dopravy, taxíky, pohotovostní vozidla.

Důsledky nesplnění rotace

Neschopnost splnění střídání automobilu v Sao Paulu může vést k pokutám a bodům v řidičském průkazu. Přerušení je považováno za závažné, s pokutou R 195,23 $ a ztrátou 5 bodů v CNH.

Alternativy k rotaci

Aby se zabránilo omezením rotace, mnoho řidičů se rozhodlo použít alternativní přepravu, jako jsou kola, elektrické skútry, veřejná doprava nebo dokonce sdílení automobilů. Tyto možnosti přispívají ke snížení provozu a zlepšení kvality života ve městě.

Závěr

Carvery v Sao Paulo je adoptovaným opatřením, které se pokusí zjemnit dopravní problémy ve městě. Navzdory generování některých omezení je důležité pochopit důležitost tohoto opatření pro zlepšení městské mobility. Kromě toho je nezbytné hledat alternativy udržitelnější dopravy a přispívat ke snížení ulic v ulicích.

Scroll to Top