Jak funguje plná síla

Jak funguje plná síla

Plná moc je právní dokument, který umožňuje osobě nazývaném poskytovatelem poskytovat pravomoci jiné osobě, nazývané státní zástupce, jednat v určitých situacích. Tyto situace se mohou lišit od osobních záležitostí po finanční a právní otázky.

Prvky plné síly

Plná moc musí obsahovat některé základní prvky, které mají být platné a efektivní. Jsou to:

  • Identifikace stran: Plná moc musí obsahovat identifikační údaje o poskytovateli i státním zástupci jako celé jméno, CPF, ID a adresa.
  • Popis pravomocí: Je důležité, aby plná moc jasně specifikovala, které pravomoci jsou státním zástupci uděleny. To může zahrnovat podepisovací dokumenty, zastupující poskytovatele na schůzích, mimo jiné finanční transakce.
  • Uzávěrka vypršení platnosti: Plná moc může mít určité datum vypršení platnosti, tj. Datum zahájení a datum ukončení. Pokud neexistuje stanovený termín, bude plná moc platná na dobu neurčitou.
  • Podpis a uznání firmy: Plná moc musí být podepsána poskytovatelem a v některých případech musí být podpis uznán v notáře, aby byl zajištěn jeho pravost.
  • Jak to funguje

    Když jedna osoba musí delegovat pravomoci na druhou prostřednictvím plné moci, musí napsat dokument se všemi výše uvedenými prvky. Poté musí poskytovatel dokument podepsat a v případě potřeby rozpoznat notářskou firmu.

    S mocí zástupce má státní zástupce pravomoc jednat jménem poskytovatele v situacích uvedených v dokumentu. Například pokud plná moc udělí pravomoci zastupovat poskytovatele v transakci s nemovitostmi, může státní zástupce podepsat smlouvy, provádět platby a učinit všechna nezbytná rozhodnutí jménem poskytovatele.

    Je důležité zdůraznit, že plná moc může poskytovatel kdykoli zrušit za předpokladu, že se provádí písemně a řádně sdělována státnímu zástupci a třetím stranám zapojeným do situací, kde byly pravomoci uděleny.

    Dokončení

    Power of Actorney je právní nástroj, který umožňuje jedné osobě delegovat pravomoci druhému jednat za ně. Je důležité, aby byly v dokumentu přítomny všechny základní prvky, což zajišťuje jejich platnost a účinnost. Kromě toho je nezbytné, aby poskytovatel plně věřil státnímu zástupci, jak bude zastupovat v různých situacích.

    Doufám, že tento článek objasnil vaše otázky o tom, jak funguje plná síla. Pokud máte stále nějaké dotazy, nechte v komentářích níže!

    Scroll to Top