Jak udržet pórek

Jak ukládat pór

Leek je všestranná a chutná složka, kterou lze použít v různých receptech, jako jsou polévky, saláty, koláče a restované. Často však kupujeme více pórů, než potřebujeme, a máme pochybnosti o tom, jak jej správně ukládá, takže se nezkazí. V tomto článku vám poskytneme několik tipů, jak správně udržet pórek.

1. Vyberte si Leek Fresh

Aby se zajistilo, že pór vydrží déle, je důležité vybrat si čerstvý produkt. Rozhodněte se pro česnek od pevných, se zelenými listy a bez míst nebo známky uschlého.

2. Dobře promyjte a osušte

Před uložením póru je důležité být dobře odstranit jakékoli nečistoty nebo zbytky. Poté osušte zcela papírový ručník nebo čistý hadřík. Vlhkost může zrychlit proces zhoršení.

3. Vyřízněte a uložte

Praktický způsob, jak uložit pór, je snížit jej na plátky nebo v menších kusech. Poté jej vložte do vzduchotěsné nádoby nebo do plastového sáčku s uzavřením ziploku. Před uzavřením kontejneru nezapomeňte odstranit co nejvíce vzduchu.

4. Zmrazte pórek

Pokud nemáte v úmyslu používat veškerý pór najednou, je skvělou možností jeho zmrazení. Chcete -li to provést, stačí je nakrájet na plátky nebo do menších kusů a umístit je do plastového sáčku vlastního zamrznutí. Před uzavřením sáčku odstraňte co nejvíce vzduchu a přiveďte do mrazničky. Zmrazený pór lze použít přímo na receptech bez nutnosti dříve odmrazovat.

5. Použijte pór až za jeden týden

Fresh pór lze uložit v lednici po dobu až týdne. Po tomto období začne ztrácet chuť a texturu. Proto je důležité jej co nejdříve využít k co nejvíce využití svých vlastností.

Závěr

Nyní, když víte, jak správně ukládat pór, si tuto lahodnou ingredienci můžete užít déle. Nezapomeňte si vybrat česnek, čerstvý, nářek a dobře, správně řezat a ukládat. Pokud dáváte přednost, zmrazte pórek, abyste jej použili později. Tímto způsobem se vyhnete odpadu a můžete si užít chuť a výhody této zeleniny déle.

Scroll to Top