Jak udržet meloun v lednici

Jak udržet meloun v chladničce

Watermelon je chutné a osvěžující ovoce, ideální pro horké letní dny. Často však narazíme na otázku, jak udržet meloun v chladničce, aby byl svěží a chutný déle. V tomto článku vám poskytneme několik tipů, jak udržet meloun nejlepším možným způsobem.

Výběr melounu

Před uložením melounu v lednici je důležité si vybrat kvalitní ovoce. Hledejte pevné melouny bez vad nebo prasklin. Také dávejte přednost melounů, které mají na dně žluté místo, protože to naznačuje, že jsou zralé.

Příprava melounu

Před uložením melounu v chladničce je nutné jej správně připravit. Začněte mytím melounu dobře mírným mýdlem a vodou. Poté opláchněte a odstranit zbytky mýdla. Vysušte meloun dobře čistým hadříkem nebo papírovým ručníkem.

Ukládání melounu v chladničce

Chcete -li uložit meloun v lednici, můžete si vybrat, že jej nakrájíte na menší kousky nebo jej udržujte. Pokud dáváte přednost řezání, odstraňte semena a nakrájejte meloun na plátky nebo kostky. Poté umístěte kousky do vzduchotěsné nádoby nebo je zabalíte do plastového obalu.

6 Ujistěte se, že meloun je v chladničce dobře ubytován a zabrání mu, aby byl lisován jinými potravinami.

Další tipy

Aby se zajistilo, že meloun zůstane čerstvý déle, je důležité dodržovat několik dalších tipů:

  • Vyvarujte se skladování melounu poblíž potravin, které mohou absorbovat vaši vůni, jako jsou sýry nebo cibule.
  • Neomyjte meloun před jeho uložením do chladničky, protože vlhkost může zrychlit proces zhoršení.
  • Pokud je meloun již snížen, konzumujte do 3 až 4 dnů.
  • Pokud je meloun celý, může v lednici trvat až 2 týdny.
  • Postupujte podle těchto tipů a užijte si čerstvý meloun déle. Nyní víte, jak udržet vodní meloun v lednici správně. Dobrá chuť k jídlu!

    Scroll to Top