Jak vložit grafiku do PowerPoint

Jak vložit graf do PowerPoint

Pokud připravujete prezentaci PowerPoint a chcete přidat graf pro ilustraci vašich dat vizuálně atraktivní, přišli jste na správné místo! V tomto článku vám ukážeme krok za krokem, jak vložit graf na PowerPoint.

Krok 1: Otevřete PowerPoint a vyberte snímek, kam chcete vložit graf

Než začnete vkládat graf, otevřete PowerPoint a vyberte snímek, kam jej chcete dát. Ujistěte se, že snímek je prázdný nebo že jste vybrali prázdný prostor pro přidání grafu.

Krok 2: Klikněte na kartu „Vložit“ v horní nabídce

V nabídce PowerPoint najdete několik průvodců. Kliknutím na kartu „Vložte“ přístup k možnostem vložení prvku na snímku.

Krok 3: Vyberte možnost „graf“ ve skupině “ilustrace”

Na kartě „Vložit“ najdete skupinu „Ilustrace“. Kliknutím na možnost „graf“ otevřete nabídku dostupné výběr typu grafu.

Krok 4: Vyberte požadovaný typ grafu

V nabídce výběru grafického typu uvidíte mimo jiné různé možnosti, jako je graf sloupců, tabulka pizzy. Vyberte typ grafu, který nejlépe vyhovuje vašim datům, a klikněte na něj.

Krok 5: Zadejte svá data do grafu

Po výběru typu grafu otevře PowerPoint tabulku dat. Zadejte svá data do této tabulky a nahraďte příklady poskytnuté PowerPoint. Nezapomeňte zadat data správně, aby byl graf přesně generován.

Krok 6: Přizpůsobte graf podle vašich preferencí

Po zadání dat můžete graf přizpůsobit podle svých preferencí. Pravo -KLIKNĚTE na grafu a vyberte dostupné možnosti formátování, jako je změna barvy, přidání štítků, úpravy měřítka, mimo jiné.

Krok 7: Umístěte a změní velikost grafu na snímku

Po přizpůsobení grafu jej umístěte na požadovaném umístění snímku. Graf můžete přetáhnout, abyste jej přesunuli a změnili změnu, abyste upravili jeho velikost. Ujistěte se, že graf je pro diváky dobře umístěn a viditelný.

Krok 8: Uložit prezentaci

Nakonec nezapomeňte uložit prezentaci, abyste se ujistili, že jsou udržovány všechny změny a vložený graf. Klikněte na „Soubor“ v horní nabídce a vyberte možnost „Uložit“ nebo „Uložit jako“, abyste vyberte umístění a název souboru.

Nyní víte, jak vložit graf na PowerPoint! Postupujte podle těchto jednoduchých kroků a vaše prezentace jsou dynamičtější a informativní pomocí vizuálních grafů.

Scroll to Top