Jak nainstalovat Kali Linux

Jak nainstalovat Kali Linux

Úvod

Kali Linux je distribuce Linuxu založená na Debianu, která je určena pro testy pro penetraci a bezpečnostní audit. V tomto článku ukážeme krok za krokem, jak nainstalovat Kali Linux do vašeho počítače.

minimální požadavky na systémové požadavky

Před zahájením instalace se ujistěte, že váš počítač splňuje minimální systémové požadavky na spuštění Kali Linux:

  • 1 GHz procesor nebo rychlejší
  • 2 GB RAM
  • 20 GB volného místa na disku
  • grafická karta s podporou rozlišení 800×600

Krok 1: Stahování Kali Linux

Chcete -li začít, přejděte na oficiální web Kali Linux a stáhněte si nejnovější obrázek ISO. Nezapomeňte vybrat správnou verzi pro svůj systém, ať už 32 nebo 64 bitů.

Krok 2: Vytvoření bootovatelné USB Stick

Po stažení budete muset vytvořit bootovací pendrive s obrázkem ISO Kali Linux. K tomu můžete použít nástroje jako Rufus (pro Windows) nebo ETCCUS (pro MacOS a Linux).

Krok 3: Spuštění instalace

S Bootdable Pendrive Ready, restartujte počítač a přistupujte k nabídce spuštění. Vyberte USB tyčinku jako startovací zařízení a počkejte, až se načte Kali Linux.

Krok 4: Nastavení jazyka a umístění

V nabídce na spuštění Linux Kali vyberte požadovaný jazyk a umístění a přejděte k dalšímu kroku.

Krok 5: Konfigurace sítě

Na obrazovce konfigurace sítě se můžete rozhodnout nakonfigurovat připojení drátu nebo bezdrátového připojení. Vyberte požadovanou možnost a postupujte podle pokynů pro konfiguraci sítě.

Krok 6: Rozdělení disku

Nyní je čas rozdělit disk. Můžete se rozhodnout použít celý disk pro Kali Linux nebo vytvořit samostatné oddíly. Vyberte možnost, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a pokračuje.

Krok 7: Nastavení uživatele a hesla

Na obrazovce konfigurace uživatele nastavte uživatelské jméno a heslo na váš účet Kali Linux. Ujistěte se, že si vyberete silné a zabezpečené heslo.

Krok 8: Instalace Kali Linux

Po všech nastaveních kliknutím na „Nainstalujte“ a spustíte proces instalace Kali Linux. Počkejte, až bude instalace dokončena.

Krok 9: Restartování systému

Po dokončení instalace restartujte počítač a odstraňte bootovací tyčinku USB. Nyní můžete začít Kali Linux z pevného disku.

Závěr

Gratulujeme! Nyní víte, jak nainstalovat Kali Linux do počítače. Nezapomeňte vždy udržovat systém aktuální a používat nástroje Kali Linux eticky a zodpovědné.

Scroll to Top