Jak zvrátit výběr ve Photoshopu

Jak invertovat výběr ve Photoshopu

Photoshop je jedním z nejpopulárnějších a nejvýkonnějších programů pro úpravu obrázků. S tím je možné provést řadu úprav a manipulací s fotografiemi, včetně obrácení výběru. V tomto článku vám ukážeme krok za krokem, jak to udělat.

Krok 1: Otevřete obrázek ve Photoshopu

Než začnete, ujistěte se, že má nainstalované Photoshop nainstalován na počítači. Poté otevřete program a načtěte obrázek, ve kterém chcete zvrátit výběr.

Krok 2: Vyberte nástroj pro výběr

V panelu nástrojů Photoshop vyberte nástroj pro výběr, který chcete použít. K dispozici je několik možností, například „Magic Wand“, „Tie“ a „Lasso Polygonal“. Vyberte si ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Krok 3: Proveďte výběr

S vybraným výběrovým nástrojem klikněte a přetáhněte kurzor o oblasti, kterou chcete vybrat. Photoshop zvýrazní vybranou oblast s tečkovanou linií nebo prominentní barvou v závislosti na použitém nástroji.

Krok 4: Invertujte výběr

S vybranou oblastí přejděte do nabídky „Vyberte“ v horní části obrazovky a vyberte možnost „Invertovat“. Tím se zvrátí výběr a vybere vše mimo původně vybranou oblast.

Krok 5: Použít změny

Nyní, když jste výběr obrátili, můžete použít požadované změny ve vybrané oblasti. Můžete například použít filtr, upravit jas a kontrast nebo řezat obrázek.

Krok 6: Uložte obrázek

Po provedení požadovaných změn je čas uložit obrázek. Přejděte do nabídky „Soubor“ a vyberte možnost „Uložit jako“. Vyberte požadovaný formát a nastavte místo, kde bude obrázek uložen do vašeho počítače.

Nyní víte, jak zvrátit výběr ve Photoshopu. Toto je užitečná technika pro provádění přesnějších vydání a dosažení ještě lepších výsledků na vaše fotografie. Zkuste prozkoumat všechny možnosti, které Photoshop nabízí!

Scroll to Top