Jak jít z El Calafate do Ushuaia

Jak jít z El Calafate do Ushuaia

Pokud plánujete výlet přes Patagonii Argentina, jedna z nejpopulárnějších tras je od El Calafate do Ushuaia. Tato dvě okouzlující města nabízejí ohromující krajinu a jedinečný zážitek v nejvíce jižní oblasti na světě. V tomto blogu vám ukážeme nejlepší možnosti dopravy, jak získat z El Calafate do Ushuaia.

Možnosti přepravy

Existují různé způsoby, jak cestovat z El Calafate do Ushuaia, z nichž každá má své výhody a nevýhody. Prozkoumejme některé možnosti:

1. Autobusy

Populární a ekonomická možnost je cestování autobusem. Existuje několik autobusových společností, které nabízejí cestu mezi oběma městy. Výlet trvá přibližně 12 hodin, ale je to skvělá příležitost užít si krajinu Patagonie podél cesty.

2. Rovina

Pokud dáváte přednost ušetření času a rychleji v Ushuaia, můžete se rozhodnout létat. Existují přímé lety z El Calafate do Ushuaia, které trvají přibližně 1 hodinu. Zkontrolujte místní letecké společnosti a najděte nejlepší možnosti letu.

3. Pronajmout auto

Další možností je pronajmout si auto a udělat výlet sám. Tato možnost nabízí větší flexibilitu pro prozkoumání regionu a zastavení na památkách podél cesty. Je však důležité být připraven řídit polní cesty a čelit nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Další doporučení

Zde jsou několik dalších doporučení, jak se vylepšit z El Calafate do Ushuaia ještě lepší:

  • Před prodloužením času kontrolujte čas před cestováním a je připraven na změnu klimatu.
  • Vezměte vhodné oblečení pro chladné klima v regionu, včetně kabátů, rukavic a klobouků.
  • Naplánujte si cestu předem a předem zrušte ubytování v Ushuaia, zejména během hlavní sezóny.
  • Prozkoumejte turistické atrakce podél cesty, jako je národní park Tierra del Fuego a ledovec Perito Moreno.

Doufáme, že tato příručka byla užitečná pro plánování vaší cesty z El Calafate do Ushuaia. Využijte své dobrodružství v Argentině Patagonii!

Scroll to Top