Jak umýt přikrývku ve stroji

Jak umýt přikrývku na stroji

Mytí přikrývky na pračce může být mírně komplikovaným úkolem, ale se správnými tipy můžete zajistit, aby vaše přikrývka byla čistá a dobře udržovaná. V tomto článku ukážeme krok za krokem, jak efektivně umýt přikrývku ve stroji a bez poškození tkaniny.

Krok 1: Zkontrolujte pokyny pro mytí

Než začnete mytí přikrývky na stroji, je důležité zkontrolovat pokyny pro mytí přítomné ve štítku produktu. Některé přikrývky mohou vyžadovat zvláštní péči, jako je suché mytí nebo mytí studené vody. Ujistěte se, že postupujete tyto pokyny, abyste se vyhnuli poškození tkaniny.

Krok 2: Odstraňte veškerou volnou nečistotu

Před umístěním přikrývky na pračku se doporučuje odstranit jakékoli volné nečistoty, jako jsou vlasy nebo drobky. To můžete udělat otřesením přikrývky venku nebo pomocí vysavače prášku s měkkým kartáčovým příslušenstvím.

Krok 3: Vyberte správný cyklus promývání

Většina praček má různé promývací cykly, jako jsou delikátní, normální nebo těžké. Pro mytí přikrývky se doporučuje zvolit jemný cyklus nebo objemný cyklus oblečení, pokud je k dispozici. Tyto cykly jsou měkčí a pomáhají zabránit poškození přikrývky.

Krok 4: Použijte měkký detergentur

Pro mytí přikrývky se doporučuje použít hladký a odhalený detergent. Agresivní detergenty mohou poškodit vlákna tkanin a způsobit blednutí. Nezapomeňte postupovat podle pokynů pro dávkování detergentu na obalu.

Krok 5: Nepřetížte stroj

Při umístění přikrývky se vyhněte přetížení pračky. To může ztěžovat čištění látky a způsobit poškození stroje. Během cyklu promývání se ujistěte, že ponecháte dostatek prostoru pro přikrývku.

Krok 6: Správně osušte

Po promytí přikrývky je důležité být správně, abyste se vyhnuli hromadění vlhkosti a vzniku plísní. Pokud je přikrývka vhodná pro sušení stroje, můžete ji umístit do sušičky v cyklu nízké teploty. Jinak můžete zavěsit na prádelní šňůru nebo natáhnout na rovném povrchu, aby přirozeně vyschl.

Nyní, když víte, jak umýt přikrývku na stroji, můžete udržovat přikrývku čistou a útulně mnohem déle. Nezapomeňte se řídit pokyny pro mytí výrobce a buďte opatrní, abyste látku nepoškodili. S těmito tipy si můžete vychutnat čistou a čerstvou přikrývku, kdykoli budete potřebovat.

Scroll to Top