Jak vyčistit bílou podešvu tenisu

Jak vyčistit bílou podešvu tenisu

Pokud jste milencem tenisu, víte, jak frustrující je, když se bílá podešve vašich oblíbených bot začne zašpinit a opotřebovat. Naštěstí existuje několik způsobů, jak vyčistit bílou podrážku tenisu a aby ji znovu vypadala nová. V tomto článku sdílíme několik tipů a triků, které vám pomohou udržet bílou podešvu vašich dokonalých tenisek.

1. Použijte neutrální mýdlo a zubní kartáček

Jednoduchý a efektivní způsob čištění bílé podrážky tenisu je použití starého zubního kartáčku a mírného mýdla. Namočí zubní kartáček a naneste mýdlo přímo na podrážku. Poté jemně otřete štětce na podrážku a vytvořte kruhové pohyby. Opláchněte čistou vodou a v případě potřeby opakujte proces.

2. Bicarbonát sodíku a bílého octa

Další možností vyčištění bílé podrážky tenisu je použití složky vyrobené z jedlé sody a bílého octa. Smíchejte obě ingredience až do pastovité konzistence. Naneste složku na podrážku tenisu a nechte ji jednat asi 15 minut. Potom jemně otřete štětcem a opláchněte čistou vodou.

3. Peroxid vodíku

Peroxid vodíku může být také spojencem při čištění bílé podrážky tenisu. Naneste nějaký peroxid vodíku přímo na podrážku a nechte jej působit několik minut. Poté je jemně otřete štětcem a opláchněte čistou vodou. Při použití peroxidu vodíku v barevných tkáních buďte opatrní, protože může způsobit zabarvení.

4. Školní guma

Pokud má podešve z tenisek gumové značky nebo je obtížné odstranit skvrny, zkuste použít školní gumu. Třete gumu na podrážku tenisek, dokud značky nezmizí. Poté vyčistěte podešví vlhkým hadříkem, abyste odstranili veškeré gumové zbytky.

5. Pravidelné čištění

Aby se zabránilo bílé podrážce tenisu, aby byla příliš špinavá, je důležité provést pravidelné čištění. Po každém použití vyčistěte podrážku vlhkým hadříkem k odstranění povrchové nečistoty. To pomůže vyhnout se hromadění nečistot a udržet bílou podešvu déle.

Na závěr může být čištění bílé tenisové podrážky jednoduchý úkol, pokud postupujete podle výše uvedených tipů. Nezapomeňte vždy testovat čisticí prostředky v malé oblasti před nanesením po celé tenisové podrážce. S trochou péče a pravidelné údržby si můžete ponechat bílou podrážku svého nového tenisu, který se podívá na mnohem déle.

Scroll to Top