Jak čistit cihlové grilování

Jak čistit cihlové grilování

Mít cihlový gril doma je skvělý pro shromažďování přátel a rodiny pro lahodný gril. Je však důležité udržovat gril čistý a v dobrém stavu, aby se zajistilo správné fungování a vyhýbalo se zdravotním problémům. V tomto článku vás naučíme, jak správně vyčistit cihlovou gril.

Krok 1: Chraňte, pokud

Před čištěním je důležité správně chránit. Noste gumové rukavice, abyste se vyhnuli přímému kontaktu s chemikáliemi a nečistotami. Použijte také ochranné brýle, abyste zabránili jakémukoli odpadu do kontaktu s očima.

Krok 2: Odstraňte popel

Prvním krokem k čištění cihlové grilování je odstranění nashromážděného popela. K odstranění popela a hraní ve vhodném kontejneru použijte lopatu nebo koště. Před manipulací se ujistěte, že popel je úplně zima.

Krok 3: Vyčistěte gril

Gril je jednou z nejšpinavějších částí grilování, protože hromadí tuky a zbytky potravy. Odstraňte gril a umyjte horkou vodu a detergentu. K odstranění tvrdší nečistoty použijte tvrdý štětinový kartáč. Dobře opláchněte a nechte jej uschnout, než jej nahradíte na grilování.

Krok 4: Vyčistěte stěny a dno grilování

Při odstraněném grilu je čas vyčistit stěny a spodní část grilu. K odstranění tuku a nashromážděné nečistoty použijte kartáč na tvrdé štětiny a vodu. Pokud je to nutné, použijte špachtlí k odstranění obtížnějšího odpadu. Plápněte dobře a nechte jej předtím znovu uschnout.

Krok 5: Chraňte grilování

Po čištění je důležité chránit grilování, aby se zabránilo hromadění nečistot a prodloužilo jeho životnost. Naneste vrstvu rostlinného oleje na stěny a na dně grilování, abyste se vyhnuli korozi. Pokryjte také grilování ochranným krytem, ​​pokud se nepoužívá.

Závěr

Čištění cihlových grilů je nezbytné pro zajištění správného fungování a vyhýbání se zdravotním problémům. Postupujte podle výše uvedených kroků a udržujte svůj gril vždy čistý a připraven k použití. Nezapomeňte chránit, pokud správně během čištění a dodržování bezpečnostních pokynů výrobce. Dobrý gril!

Scroll to Top