Jak velmi špinavá sporák varné desky

Jak vyčistit sporák varné desky velmi špinavý

Pokud máte sporák varné desky, víte, že může snadno nashromáždit nečistoty a tuk. Čištění velmi špinavé kachny varné desky se může zdát jako obtížný úkol, ale se správnými technikami je možné ji nechat znovu zářit. V tomto článku se budeme podělit o několik tipů a triků, které vám pomohou efektivně vyčistit sporák varnosti.

Krok 1: Odstraňte grily a hořáky

Prvním krokem k čištění velmi špinavé kachny v vaření je odstranění mřížek a hořáků. Tyto kusy mohou hromadit spoustu nečistot a tuku, takže je důležité je vyčistit samostatně. Můžete si umýt vodou a čisticí prostředek nebo namočit v roztoku horké vody a octu na několik minut.

Krok 2: Vyčistěte povrch varné desky

Po odstranění mřížek a hořáků je čas vyčistit povrch varné desky. Pro varné desky použijte měkký hadřík a konkrétní čisticí prostředky. Vyvarujte se používání abrazivních produktů, protože mohou poškodit povrchovou úpravu. Proveďte jemné a kruhové pohyby, abyste odstranili nečistoty a nahromaděné tuky.

Krok 3: Odstraňte obtížné skvrny

Pokud je vaše varná sporák obtížné odstranit skvrny, můžete použít složku vyrobenou z jedlé sody a vody. Naneste složku na skvrny a nechte ji působit několik minut. Potom jemně otřete měkkou houbou a opláchněte čistou vodou.

Krok 4: Vyčistěte rohy a praskliny

rohy a praskliny v kuchařce mohou také akumulovat nečistoty a tuk. Použijte starý zubní kartáček nebo měkký kartáč k vyčištění těchto oblastí tvrdého narušení. V případě potřeby použijte alkohol zvlhčený bavlněný tampon k odstranění nejtrvalejších nečistot.

Krok 5: Odech a znovu namontujte

Po vyčištění všech částí kachny varné desky se ujistěte, že je úplně před smutkem. To zabrání akumulaci vlhkosti a tvorbě skvrn. Zkontrolujte, zda jsou všechny součásti suché a sestavte sporák podle pokynů výrobce.

Po těchto tipech budete moci efektivně vyčistit kamna varné desky velmi špinavá. Nezapomeňte pravidelně čistit, abyste zabránili hromadění nečistot a tuků. S čistým sporákem můžete své jídlo vařit bezpečněji a hygienu.

Scroll to Top