Jak vyčistit čočku

Jak čistit čočky škrábaných brýlí

Pokud nosíte brýle, pravděpodobně jste byla situací, kdy se čočka poškrábala. Škrábance mohou ohrozit kvalitu zraku a dokonce způsobit nepohodlí při nošení brýlí. Existují však některé techniky, které mohou pomoci čistit a minimalizovat škrábance v čočkách. V tomto článku sdílíme několik tipů, jak se starat o vaše poškrábané brýle.

1. Používejte konkrétní produkty pro čištění brýlí

Chcete -li vyčistit poškrábanou čočku vašich brýlí, je pro tento účel důležité používat konkrétní produkty. Vyvarujte se používání výrobků pro čištění domácností, jako je alkohol, aceton nebo abrazivní chemikálie, protože mohou čočku dále poškodit. Rozhodněte se pro roztoky čištění brýlí, které jsou měkčí a bezpečnější.

2. Pečlivě vyčistěte čočky

Při čištění poškrábáných čoček je nezbytné být opatrní, aby situace nezhoršila. K čištění použijte látku z mikrovlákna nebo měkké flanel. Vyvarujte se používání drsných tkanin, jako jsou papírové ručníky nebo papírové šátky, protože mohou způsobit více škrábanců. Při čištění čočky se také nevyvarujte velkého tlaku, protože to může také poškodit LAS.

3. Vyzkoušejte domácí produkty

Některé domácí výrobky mohou pomoci minimalizovat škrábance na letách stupně. Například můžete vytvořit složku s jedlou sodou a vodou a aplikovat na čočky s jemnými kruhovými pohyby. Pak dobře opláchněte a osušte měkkým hadříkem. Další možností je použít neabrazivní bílou zubní pastu k vyleštění poškrábaných čoček. Nezapomeňte, že pokud tyto produkty vždy testujete na malé oblasti, než se použijete na celou čočku.

4. Zvažte výměnu čoček

Pokud škrábance na čočce vašich stupeňů výrazně ohrožují vidění nebo způsobují nepohodlí, může být nutné zvážit výměnu čočky. Podívejte se na oftalmologa nebo optického pro vyhodnocení situace a zkontrolujte, zda je možné změnit pouze čočky bez nutnosti nákupu nové brýle.

5. Zabraňte novým škrábancem

Abyste zabránili poškrábanému čočce brýlí stupně, je důležité se v každodenním životě věnovat určitou péči. Brýle vždy ukládejte v pouzdře, když se nosí, vyhněte se jeho ponechání s čočkou směřujícím dolů na tvrdé povrchy a vyhýbejte se čištění drsnými tkaninami. Vyvarujte se také kontaktu chemických čoček, jako jsou parfémy a čisticí prostředky.

Po těchto tipech se můžete postarat o čočky poškrábaných brýlí a zajistit jasnější a pohodlnější výhled. Nezapomeňte, že pokud vždy porazíte specializovaného profesionála, abyste získali konkrétní pokyny pro váš případ.

Scroll to Top