Jak čistit kočičí ucho

Jak vyčistit kočičí ucho

kočky jsou velmi čistá zvířata a často se o sebe starají. V některých případech však může být nutné pomoci s hygienou, zejména pokud jde o čištění uší. V tomto článku vás naučíme, jak správně vyčistit ucho vaší kočky.

Proč čistit kočičí uši?

Čištění kočičích uší je důležité pro prevenci infekcí a odstranění přebytečného vosku, který se může hromadit. Kromě toho pravidelné čištění uší také pomáhá identifikovat možné zdravotní problémy, jako jsou roztoči nebo zánět.

krok za krokem k čištění kočičích uší

1. Připravte životní prostředí: Vyberte si klidné a pohodlné místo k provedení čištění. Ujistěte se, že máte všechny potřebné materiály na dosah.

2. Použijte bavlnu nebo gázu: Použijte kus bavlny nebo gázy k čištění ucha kočky. Nikdy nepoužívejte bavlněné tampony, protože mohou tlačit nečistoty do ucha.

3. Nepoužívejte chemikálie: Vyvarujte se používání chemikálií, jako je peroxid alkoholu nebo vodíku k čištění kočičích uší. Mohou způsobit podráždění a poškození ucha zvířete.

4. Jemně čistěte: opatrně, čistěte vnější část ucha kočky a odstraňte přebytečnou nečistotu a vosk. Nikdy do ušního kanálu nikdy nevkládejte bavlnu nebo gázu.

5. Sledujte problémové značky: Během čištění si uvědomte jakékoli známky nepohodlí nebo bolesti kočky. Pokud si všimnete něčeho neobvyklého, hledejte veterináře.

  • Opakujte proces:
  • Čištění kočičích uší by mělo být prováděno pravidelně, ale opatrně to nepřehnat. Podívejte se na veterináře, kde znáte ideální frekvenci pro vaši kočku.



  • Běžné problémy v kočičích uších
    příznaky
    Co dělat

    milé intenzivní svědění, zarudnutí, sekrece hnědé Vezměte kočku k veterináři k řádné léčbě
    Zánět nepříjemný zápach, bolest, svědění Viz veterinární lékař pro diagnostiku a léčbu
    infekce vypouštění se špatným zápachem, bolestí, svědění Vezměte kočku k veterináři k řádné léčbě

    Čištění uší kočky je důležitou součástí zdravotní péče vašeho domácího mazlíčka. Nezapomeňte, že pokud postup vždy provádíte pečlivě, a pokud máte dotazy nebo si všimnete něčeho neobvyklého, poraďte se s veterinářem.

    Scroll to Top