Jak masírovat sedací nerv

Jak masírovat isitský nerv

Ischiatický nerv je největším nervem v lidském těle a sahá od dolní části zad k nohám. Když je tento nerv zanícen nebo podrážděný, může způsobit stav známý jako ischias, který způsobuje intenzivní bolest a nepohodlí. Naštěstí existují masážní techniky, které mohou pomoci zmírnit symptomy ischias a podpořit relaxaci svalů. V tomto článku prozkoumáme některé z těchto technik a jak je správně provádět.

1. Natahování svalů dolní části zad

Před zahájením masáže je důležité prodloužit svaly dolní části zad a připravit tělo na léčbu. Můžete to udělat ležet na zádech, ohýbat kolena směrem k hrudi a několik sekund držet. Tento pohyb opakujte několikrát, abyste prodloužili svaly dolní části zad.

2. Masáž s kruhovými pohyby

Chcete -li masírovat sedací nerv, můžete použít kruhové pohyby prsty nebo masážní koulí. Začněte aplikovat měkký tlak na dolní část zad a jděte dolů směrem k hýždím. Udělejte pomalé a pevné kruhové pohyby podél sedací cesty nervu. Tento pohyb opakujte několik minut se zaměřením na nejbolestivější oblasti.

3. Masáž s hlubokým tlakem

Další účinnou technikou pro masírování sedacího nervu je masáž s hlubokým tlakem. V této technice byste měli vyvíjet pevný tlak prsty nebo loktem podél sedacího nervu. Začněte v dolní části zad a jděte dolů k hýždím. Před uvolněním používejte tlak na napěťové body a ponechávejte několik sekund. Opakujte tento pohyb podél sedacího nervu.

4. Automatická masáž s pěnovou roli

Pěnová rolka může být užitečným nástrojem pro masírování sedacího nervu. Lehněte si zády a položte pěnovou rolku pod dolní část zad. Pomalu se valíte nahoru a dolů a umožňují masáž svalů pěny podél sedacího nervu. Udělejte to na několik minut a zaměřte se na nejbolestivější oblasti.

5. Poraďte se s profesionálem

Ačkoli tyto masážní techniky mohou být užitečné pro uvolnění příznaků ischias, je důležité si uvědomit, že každý člověk je jedinečný a na léčbu může reagovat odlišně. Pokud bolest přetrvává nebo zhoršuje, doporučuje se konzultovat zdravotnického pracovníka, jako je fyzioterapeut nebo masážní terapeut, pro správnou diagnózu a personalizovaný léčebný plán.

Stručně řečeno, masáž může být účinnou možností pro zmírnění symptomů ischias. Je však důležité provádět techniky správně a poradit se s odborníkem na zdravotnictví, pokud bolest přetrvává. Pamatujte, že pokud vždy slyšíte své tělo a respektujete hranice svého vlastního těla během masáže.

Scroll to Top