Jak zasadit Almeirão

Jak zasadit alteirão

Almeirão je zelenina zelených a hořkých listů, velmi oceňovaná při vaření. Je to rostlina snadné pěstování a může být pěstována v domácích zahradách i ve velkých plantážích. V tomto článku vás naučíme krok za krokem, jak zasadit Almeirão a získat zdravou a chutnou sklizeň.

Krok 1: Příprava půdy

Před zahájením výsadby Almeirão je důležité správně připravit půdu. Almeirão preferuje půdy bohaté na organickou hmotu, dobře vyčerpané a s pH mezi 6,0 a 7,0. Proveďte analýzu půdy a zkontrolujte, zda je nutné opravit pH nebo přidat živiny.

Chcete -li připravit půdu, odstranit všechny plevele a kameny. Poté přidejte dobře napevněnou organickou sloučeninu nebo hnoj a smíchejte půdu. To pomůže zlepšit strukturu půdy a zajistit základní živiny pro růst rostlin.

Krok 2: Výběr sazenic

Výběr sazenic je důležitým krokem k zajištění úspěchu při kultivaci Almeirão. Rozhodněte se pro zdravé sazenice se zelenými listy a žádné známky nemoci nebo škůdců. Pokud je to možné, zvolte sazenice, které jsou již trochu vyvinuté, na výšku asi 10 až 15 centimetrů.

Můžete si zakoupit sazenice ve školkách nebo vyrobených ze semen. Pokud se rozhodnete vyrobit sazenice, zasaďte semena do zásobníků nebo šálků s odpovídajícím substrátem a udržujte je na místě, dokud nejsou připraveni k transplantaci.

Krok 3: Výsadba sazenice

Almeirão lze vysadit přímo na zemi nebo v nádobách, jako jsou vysoké hrnce nebo květinové záhony. Pokud si vyberete výsadbu NO -SOMIL, udělejte jímky hluboko asi 10 centimetrů a zasadíte sazenice, přičemž mezi nimi ponechejte vzdálenost 30 až 40 centimetrů.

Pokud dáváte přednost použití kontejnerů, ujistěte se, že mají ve spodní části otvory, aby se zajistila odtok vody. Vyplňte kontejnery adekvátním substrátem a zasaďte sazenice a ponechte mezi nimi vzdálenost 20 až 30 centimetrů.

Krok 4: Péče o rostliny

Po výsadbě je důležité se starat o rostliny, aby se zajistil dobrý vývoj a vyhýbal se problémům, jako jsou nemoci a škůdci. Udržujte půdu vždy vlhkou, ale vyhýbejte se namáčení. Provádět pravidelné zalévání, nejlépe brzy ráno nebo pozdě odpoledne.

oplodnění rostlin každých 15 dní s organickým hnojivem nebo specifickým hnojivem pro listovou zeleninu. Naneste hnojivo kolem rostlin a vyhýbejte se přímému kontaktu s listy.

Monitorujte rostliny pravidelně při hledání příznaků nemocí nebo škůdců. Pokud identifikujete problém, zkuste jej ošetřit co nejdříve pomocí organických produktů nebo dodržovat pokyny agronoma.

Krok 5: Sklizeň

Almeirão lze sklidit, když jsou listy dobře rozvinuté a pevné. Chcete -li sklizeň, jednoduše ořízněte listy na základně a ponechejte asi 2 palce stonku. Je možné sklízet vnější listy a ponechat vnitřní tak, aby rostlina nadále produkovala.

Listy Almeirão lze konzumovat syrové v salátech nebo vařit v restovaných, polévkách a dalších kulinářských přípravcích. Nezapomeňte před konzumací dobře umýt listy.

Nyní, když víte, jak zasadit Almeirão, je čas položit ruku na Zemi a užít si tuto lahodnou a výživou zeleninu ve svém vlastním domě. Pěstování vlastních potravin je obohacující a zdravá činnost. Zkuste to!

Scroll to Top