Jak zasadit řepu v květinovém potrubí

Jak zasadit řepu v facku

řepa je velmi výživný a všestranný jedlý kořen a lze jej použít v různých receptech. Pokud máte zájem pěstovat řepu ve svém vlastním květináči, tato příručka vám pomůže uspět v tomto úsilí.

Krok 1: Příprava květináče

Prvním krokem při výsadbě řepy v květináči je správná příprava půdy. Řepa preferuje světlo, úrodné a dobře chvěné půdy. Ujistěte se, že odstraníte všechny kameny, kořeny a další nečistoty půdy.

Poté přidejte organickou hmotu, jakož i -napevněná sloučenina nebo hnoj, aby obohatila půdu a zlepšila její strukturu. Dobře smíchejte organickou hmotu se zemí a zajistěte jednotné rozdělení.

Krok 2: Výběr semen

Volba semen je důležitým faktorem úspěchu v pěstování řepy. Rozhodněte se pro kvalitní semena, nejlépe organická, abyste zajistili zdravou a chutnou sklizeň.

Kromě toho zkontrolujte datum platnosti semen a vyberte odrůdy, které se přizpůsobují klimatu vašeho regionu. Existují různé typy řepy, jako je červená řepa, zlatá řepa a chioggia řepa, každá se svou specifickou vlastností.

Krok 3: Výsadba semen

Chcete -li zasadit semena řepy, proveďte drážku v květináči asi 1 cm hluboko. Mezi drážky ponechte vzdálenost přibližně 10 cm, aby se usnadnil vývoj kořenů.

Umístěte semena do drážky a mezi nimi ponechejte vzdálenost asi 2 cm. Semena zakryjte tenkou vrstvou nečistot a lehce stiskněte, abyste zajistili dobrý kontakt mezi semeny a půdou.

Krok 4: Péče s pěstováním

Po výsadbě je důležité udržovat květinový kout vždy vlhké, ale bez namočení země. Pravidelně pokapejte, zejména během suchších období, aby se zajistil dobrý vývoj kořenů.

Je také důležité provádět kontrolu plevelů, která může konkurovat živin a prostoru s řepou. Proveďte pravidelné plevel a ručně odstraňte invazivní rostliny.

Krok 5: Sklizeň

Beetraba obvykle trvá 60 až 90 dní, než dosáhne bodu sklizně. Kořeny budou připraveny ke sklizni, když dosáhnou vhodné velikosti a jsou pevné na dotek.

Použijte lopatu nebo zahradní vidličku k uvolnění země kolem kořenů a pečlivě vytáhněte. Umyjte řepu v tekoucí vodě, abyste odstranili Zemi a jsou připraveni k použití ve vašich oblíbených receptech.

Nyní, když víte, jak pěstovat řepu na květinovou záhonu, je čas položit ruku na Zemi a užít si výhody tohoto lahodného a výživného kořene. Dobrá kultivace!

Scroll to Top