Jak zasadit heřmánek se sáčkem

Jak zasadit heřmánek pomocí Sachet

Heřmánek je rostlina známá pro své léčivé a uklidňující vlastnosti. Může být snadno pěstován doma, včetně použití sáčků k usnadnění procesu. V tomto blogu vás naučíme krok za krokem, jak zasadit heřmánek se Sachetem.

Krok 1: Volba umístění

Před začátkem výsadby je důležité si vybrat vhodné místo pro kultivaci heřmánku. Potřebuje spoustu slunečního světla, takže se rozhodněte pro místo, které přijímá nejméně 6 hodin slunce denně.

Krok 2: Příprava půdy

Půda pro pěstování heřmánku by měla být dobře odvodněná a bohatá na organickou hmotu. Před výsadbou vyjměte jakýkoli typ plevele a přidejte organickou sloučeninu na zem, abyste ji obohatili.

Krok 3: Volba Sachet

Chcete -li zasadit heřmánek se sáčkem, můžete použít prázdný čajový sáček. Ujistěte se, že je sáček čistý a bez zbytku čaje.

Krok 4: Příprava Sachet

Před umístěním heřmánkových semen do sáčku lehce navlhčí vodou. To pomůže při klíčení semen.

Krok 5: Výsadba semen

Vložte některá heřmánková semena do navlhčené sáčky. Nedávejte mnoho semen, protože potřebují prostor pro růst.

Krok 6: Péče o vodopravu

Udržujte heřmánkový sáček vždy vlhký, ale vyhýbejte se namáčení. Pravidelně pokapejte, nejlépe ráno nebo pozdě odpoledne.

Krok 7: Klíčení a růst

Heřmánková klíčení semen se obvykle vyskytuje asi za týden. Po klíčení začnou sazenice růst. Ujistěte se, že mají dostatek místa k rozvoji.

Krok 8: Sklizeň

Heřmánek může být sklizen, když jsou květiny zcela otevřené. Nakrájejte květiny čistými a suchými nůžkami. Pro pozdější použití můžete použít čerstvé nebo rozdělené květiny.

Nyní, když víte, jak zasadit heřmánek se sáčkem, užijte si výhody této úžasné rostliny ve vašem vlastním domě. Mějte na paměti, že heřmánek je trvalá rostlina, to znamená, že každý rok bude znovu růst. Postarejte se o ni dobře a užijte si její léčivé a relaxační vlastnosti.

Scroll to Top