Jak pěstovat nohu Acerola

Jak zasadit acerolovou nohu

Acerola je ovoce bohatá na vitamín C a jeho kyselá a osvěžující chuť je velmi oceňována. Pokud chcete mít doma acerolovou nohu, víte, že je možné ji kultivovat ve vázách i v půdě. V tomto blogu vás naučíme krok za krokem k zasazení a postaráno o tento ovocný strom.

Výběr Acerola Mud

Chcete -li začít, je důležité zvolit zdravou a kvalitní změnu Aceroly. Hledejte školky nebo speciální obchody v zahradnictví. Ujistěte se, že sazenice má dobře vyvinuté kořeny a zelené listy a bez známky nemoci.

Příprava půdy nebo vázy

Acerola se dobře přizpůsobuje různým typům půdy, pokud jsou dobře odvodněné. Pokud se rozhodnete zasadit do vázy, ujistěte se, že si vyberete kontejner s otvory ve spodní části, abyste přebytečnou vodu mohli ukončit. K obohacení půdy použijte směs zeleninové země, písku a organické hmoty.

Výsadba Acerola Mud

Otevřete otvor v zemi nebo váze, dvojnásobnou velikost bahenního torrão. Vložte sazenici do díry, buďte opatrní, abyste nepoškodili kořeny. Zakryjte zemí, lehce utáhněte kolem sazenice a hojně pokapejte.

Acerola Foot Care

Po výsadbě je důležité udržovat nohu Acerola dobře udržovanou, aby se zajistil její zdravý vývoj. Některé tipy na péči zahrnují:

  • Voda pravidelně udržuje vlhkost půdy, ale bez namočení;
  • Hnojivo každé tři měsíce s hnojivem bohatým na živiny;
  • Tvorba prořezávání pro stimulaci správného růstu rostlin;
  • Chraňte rostlinu před silným a mrazivým větrem;
  • Proveďte kontrolu škůdců a nemocí, pokud je to nutné.

sklizeň Acerola

acerola obvykle začíná produkovat ovoce asi dva roky po výsadbě. Ovoce by mělo být sklizeno, když je zralé, červené a pevné na dotek. Jen jemně rozveselit ovoce na větvi větve.

Nyní, když víte, jak zasadit nohu Acerola, je čas dát ruce na Zemi a užít si toto lahodné ovoce ve svém vlastním domě. Nezapomeňte mít trpělivost, protože kultivace Aceroly vyžaduje čas a péči. Hodně štěstí!

Scroll to Top