Jak zasadit hroznovou nohu

Jak zasadit hroznovou nohu

Pokud jste fanouškem hroznů a chtěli byste mít doma hroznovou nohu, uvědomte si, že toto lahodné ovoce můžete kultivovat na vlastním dvorku. V tomto článku vás naučíme krok za krokem zasadit hroznovou nohu a sklízet čerstvé ovoce do pohodlí vašeho domova.

Volba rozmanitosti hroznů

Prvním krokem k výsadbě hroznové nohy je vybrat odrůdu, kterou chcete kultivovat. K dispozici je několik možností, například UVA Itálie, Niagara Grape, UVA Isabel. Výzkum charakteristik každé odrůdy a vyberte ten, který nejlépe vyhovuje klimatu vašeho regionu a váš osobní vkus.

Příprava půdy

Po výběru rozmanitosti hroznů je důležité připravit půdu na výsadbu. Hrozny upřednostňují dobře vybavené půdy bohaté na organickou hmotu. Proveďte analýzu půdy a ověřte, zda je nutné opravit pH nebo přidat živiny. Poté vykopávejte půdu a odstraňte kameny, kořeny a další zbytky.

výsadba bahna

Při připravené půdě je čas zasadit změnu hroznů. Vytvořte díru s přibližně 50 cm hluboký a 50 cm široký. Vložte sazenici do díry, buďte opatrní, abyste nepoškodili kořeny. Zakryjte kořeny půdou a mírně kompaktní kolem sazenice.

Péče o hroznové nohy

Po výsadbě je důležité se starat o hroznovou nohu, aby se zajistil dobrý vývoj a produkci ovoce. Některé tipy na péči zahrnují:

  • Voda pravidelně udržuje vlhkou půdu, ale ne nasáklou;
  • Oplodněte rostlinu ročně pomocí organických hnojiv nebo specifického hnojiva pro hrozny;
  • Pravidelné prořezávání pro kontrolu růstu a stimulaci produkce ovoce;
  • Chraňte plán před škůdci a chorobami pomocí preventivních opatření a správných ošetření;
  • lžíce hroznů, když jsou zralé, podle pokynů zvolené odrůdy.

Závěr

Výsadba hroznové nohy může být prospěšnou a příjemnou činností. S řádnou péčí si můžete užít čerstvé a chutné hrozny přímo z vašeho dvorku. Sledujte tipy v tomto článku a začněte kultivovat vlastní hroznovou nohu ještě dnes!

Scroll to Top