Jak vyrobit domácí víno Jabuticaba

Jak vyrobit domácí víno Jabuticaba

Pokud jste fanouškem vína a rádi vyzkoušejte různé příchutě, co se naučit vyrobit lahodné domácí víno Jabuticaba? V tomto blogu vás naučíme krok za krokem tohoto úžasného receptu, pomocí všech prvků, které potřebujete k výrobě vlastního vína.

Nezbytné složky:

  • 5 kg zralých jabuticabas
  • 1 kg cukru
  • 1 litr vody
  • 1 balíček pro kvasinky na víno

krok za krokem:

1. Sklizeň Jabuticabas

Prvním krokem k výrobě domácího vína Jabuticaba je sklizeň zralých jabuticabů. Ujistěte se, že si vyberete kvalitní ovoce, bez modřin nebo znaků zhoršení.

2. Umyjte Jabuticabas

Po sklizni si umyjte Jabuticabas v tekoucí vodě, abyste odstranili jakékoli nečistoty nebo nečistoty.

3. Hnějte Jabuticabas

S čistými Jabuticabes jemně rozdrťte rukama nebo pomocí tloučku extrahujte šťávu z ovoce. Ujistěte se, že semena nerozdrtíte, protože mohou opustit víno s hořkou chutí.

4. Připravte cukrový sirup

Na pánvi přidejte cukr a vodu a připravte na mírné teplo. Neustále promíchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a sirup je mírně tlustý.

5. Smíchejte džus Jabuticaba s cukrovým sirupem

Nalijte šťávu Jabuticaba hnětenou do cukrového sirupu a dobře promíchejte. Ujistěte se, že směs je homogenní.

6. Přidejte víno kvasinky

Poté přidejte do směsi balíček vína. Znovu promíchejte, abyste zajistili, že kvasinky jsou dobře začleněny.

7. Fermentace

Přeneste směs do skleněné nebo plastové nádoby se vzduchotěsným víkem. Nechte fermentovat na chladném a tmavém místě po dobu asi 15 dnů. Během tohoto období je důležité otevírat kontejner denně pro uvolnění fermentačních plynů.

8. Trenér a plnění

Po fermentaci nakreslete víno pomocí čistého hadříku nebo kávového filtru k odstranění nečistot. Poté plní víno ve sterilizovaných lahvích a dobře zakryjte.

9. Úložiště

Uložte láhve na chladném, tmavém místě po dobu nejméně 3 měsíců před konzumací. Během tohoto období víno dozrává a dále rozvíjí svou chuť.

Nyní, když víte, jak vyrobit domácí víno Jabuticaba, si jen zašpiňte ruce a užijte si tento lahodný nápoj. Pamatujte, že pokud vždy konzumujete s mírou a sdílíte s přáteli a rodinou. Zdraví!

Scroll to Top